19 apr. – KULTUUR – concert Nadara Gypsy Wedding Band

Categorie:

Beschrijving

Op donderdagavond 19 april vindt in het Filmhuis een wervelend concert plaats van de Nadara Gypsy Wedding Band. De muziek van dit orkest zal veel filmliefhebbers bekend in de oren klinken omdat de groep ook de soundtrack maakte van films als Transsylvania en Gadjo Dilo van regisseur Tony Gatlif.

Nadara behoort tot de top van de zigeunerorkesten uit Hongarije en Roemenië. Het repertoire van de groep bevat oorspronkelijke zigeuner-melodieën maar ook repertoire van naburige volkeren, onderweg opgepikt in hun Roma Drom (de levensreis van de zigeuners).

Op deze tour neemt Nadara vooral de Mahala muziek mee uit de regio van de Zwarte Zee. Zangeres en bandleidster Alexandra Beaujard zingt de sterren van de hemel in het Romanes, het Hongaars, Roemeens of Russisch en ze neemt een danseres uit Transsylvanië mee. Alexandra mixt traditionele zigeunermuziek met eigen arrangementen.

Alexandra, die vanaf haar 18e jaar zong en accordeon speelde, besloot rond haar twintigste per huifkar haar roots achterna te reizen. Met haar broer, moeder en haar voormalige echtgenoot en vijf muilezels trok zij vanuit Frankrijk naar Italië. In 2001 richtte ze het orkest Nadara op. De naam betekent ‘houd moed’ in het Romanes.

Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur. Toegang: € 15,00 (kaartverkoop aan de zaal).

Je kunt voor dit concert geen kaarten via deze website bestellen. Reserveren kan via een email aan hopaart@gmail.com

 

.