1 oktober – Efraim Trujillo & Rembrandt Frerichs
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
29822
post-template-default,single,single-post,postid-29822,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

1 oktober – Efraim Trujillo & Rembrandt Frerichs

1 oktober – Efraim Trujillo & Rembrandt Frerichs

Op de eerste zondag van oktober staan saxofonist Efraim Trujillo en pianist Rembrandt Frerichs op het podium van Filmhuis & Kultuurwerkplaats Oosterbeek. In de afgelopen vijftien jaar zijn ze allebei bekend komen te staan als smaakmakende jazzmusici, die met verschillende projecten een groot publiek voor de jazz hebben weten te enthousiasmeren.
Als sideman zijn ze elkaar vaak tegengekomen in bandjes van anderen. Zoals dat dan gaat met drukke concertagenda’s van de Ploctones en het Rembrandt Trio, kwam het er nog niet eerder van de handen ineen te slaan.

Een uitnodiging van het BIMhuis bracht daar verandering in; de live opname die ze tijdens een concert maakten, maakte duidelijk dat het nu écht hoog tijd werd om vaker samen op het podium te staan: maximale vrijheid in de kleinst mogelijke bezetting, het duo.

Hun veelbesproken open benadering creëert een spannende dialoog tussen tenorsaxofoon en piano. Hun album -the standards collection vol.1- is ook op de live concerten een blauwdruk voor muziek op het scherpst van de snede met minimale afspraken. De andere nummers op het album werden het jaar daarna opgenomen in Studio Theemsweg.

Op 1 oktober spelen ze bij Jazz Sunday een selectie van hun favoriete jazzstandards…in their own sweet way. Het zijn bekende én ongebruikelijke stukken uit het great American songbook van Ellington, Hancock en Davis.

Kaarten voor het concert van Efraim Trujillo & Rembrandt Frerichs kosten € 17,50 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt ze bestellen op de site van de Kultuurwerkplaats.

De zaal gaat op 1 oktober om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.