10 september – Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
29294
post-template-default,single,single-post,postid-29294,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

10 september – Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff

10 september – Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff

Op 10 september, de eerste editie van Jazz Sunday na de zomervakantie, komen trombonist Ilja Reijngoud en jazzgitarist Ed Verhoeff naar de Kultuurwerkplaats. Het duo zal composities van uiteenlopende Nederlandse jazzmusici ten gehore brengen. Samen spelen ze The Dutch Real Book: een bloemlezing van de rijke geschiedenis van de Nederlandse jazz.

Reijngoud en Verhoeff kennen elkaar al heel lang. Zij speelden samen in de band Nueva Manteca, bij het duo Izaline Calister & Ed Verhoeff en op elkaars CD’s. Ook verzorgden zij samen huiskamerconcerten. Omdat zij een brede muzikale interesse delen, hebben zij ervoor gekozen om samen als duo verder te gaan. Ze willen een nieuw geluid laten horen en muziek maken die de traditionele stijlen overstijgt. De sleutelwoorden zijn interactie, vrijheid, en speelplezier.

Reijngoud speelde tot nog toe in veel secties en groepen, van hardbop en bigband, tot latin en moderne jazz. Maar in dit duo komt zijn veelzijdigheid en enorme kunnen op de trombone tot zijn volledige recht. Verhoeff speelde van duo-bezetting tot latin quintet en heeft zich in zijn eigen groepen breed uitgemeten van pop/rock tot klassiek. Dit altijd vertrekkend vanuit zijn liefde voor de jazzmuziek.

Het lijnenspel tussen trombone en gitaar wordt in dit duo explosief vermenigvuldigd door het gebruik van electronica. Soundscapes, vrije improvisatie naast lyriek en lijnenspel zijn kernwoorden.

Kaarten voor het concert van Ilja Reijngoud & Ed Verhoeff kosten € 17,50 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt je kaarten niet bestellen op de site van het Filmhuis maar door ons een mailtje te sturen. Alle informatie over de kaartverkoop en het bestelproces vind je hier.

De zaal gaat op 10 september om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.