12 februari – Benjamin Herman & Mayuko Katakura – UITVERKOCHT
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
27559
post-template-default,single,single-post,postid-27559,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

12 februari – Benjamin Herman & Mayuko Katakura – UITVERKOCHT

12 februari – Benjamin Herman & Mayuko Katakura – UITVERKOCHT

12 februari 2023 – SPECIAL – Benjamin Herman & Mayuko Katakura – UITVERKOCHT

Op zondag 12 februari organiseren we een special-edition van Jazz Sunday. Die zondag zijn saxofonist Benjamin Herman en de Japanse pianiste Mayuko Katakura bij ons te gast. Doorgaans programmeren we eens per maand een concert, maar toen we hoorden dat Benjamin Herman die week met Mayuko Katakura aan het toeren was, aarzelden we geen moment en besloten we een extra concert in te plannen.

DIT CONCERT IS INMIDDELS UITVERKOCHT – ER ZIJN GEEN KAARTEN MEER BESCHIKBAAR

Saxofonist Benjamin Herman is een oude bekende van Jazz Sunday. Hij was het die in 2019 de allereerste editie van onze concertreeks aftrapte met pianist Timothy Banchet. Herman is bovenmatig geïnteresseerd in de Japanse cultuur en jazz en komt al vanaf zijn 19e in Japan. Met zijn bands reisde hij dan ook regelmatig af naar Japan om concerten te geven en ontdekte daar ook de levendige lokale jazzscene.

Herman ontmoette de Japanse jazzpianist Mayuko Katakura in 2013 toen hij met zijn trio uitgenodigd was op het Tokyo Jazz Festival. Daar vroeg hij haar om als gast mee te spelen met zijn Benjamin Herman Trio. Drie jaar later, op een thema-avond ‘Dutch Jazz meets Tokyo Jazz’, vroeg Mayuko op haar beurt aan Benjamin Herman om haar eigen trio te versterken.

Mayuko Katakura

Mayuko Katakura begon ooit als klassiek pianiste, maar toen zij de jazz ontdekte besloot ze tot een carrièreswitch. Ze bereikte zelfs de finale van de prestigieuze Thelonious Monk Competitie in de Verenigde Staten. Ze woonde daar ruim zes jaar, en studeerde aan zowel Berkeley als de Julliard School of Music. In haar thuisbasis Tokio is Katakura een zeer populaire jazzpianist. Ze speelt op tientallen albums, en bracht inmiddels zeven platen onder eigen naam uit.  Tijdens het bijzondere optreden op 12 februari in de Kultuurwerkplaats Oosterbeek staan composities van beide musici centraal, naast een aantal jazzstandards.

De zaal gaat op 12 februari om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.