2 april – Teus Nobel & Daniel de Moraes
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
28147
post-template-default,single,single-post,postid-28147,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

2 april – Teus Nobel & Daniel de Moraes

2 april – Teus Nobel & Daniel de Moraes

Op zondagmiddag 2 april 2023 zal Filmhuis & Kultuurwerkplaats Oosterbeek zich vullen met warme Braziliaanse klanken als trompettist Teus Nobel en de Uruguayaanse gitarist Daniel de Moraes bij ons optreden.

Trompettist Teus Nobel is al een decennium lang een van de meest toonaangevende spelers aan het Nederlandse jazz firmament. In de afgelopen jaren is hij daarnaast productiever dan ooit. In vier jaar tijd volgen de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2022) elkaar in rap tempo op.

Tijdens het concert in de Kultuurwerkplaats zal Nobel, samen met gitarist Daniel de Moraes, muziek ten gehore brengen van Nobel’s Braziliaanse albums Saudade en Tanto Amor. Eerstgenoemde album werd onderscheiden met de Edison Award in de categorie Jazz Nationaal en ook Tanto Amor ontving een Edison nominatie in de categorie Publieksprijs.

Daniel de Moraes

Waar op Saudade de muziek van Antônio Carlos Jobim (ook wel bekend als de ‘Gershwin van Zuid-Amerika’) wordt geëerd, is op het album Tanto Amor muziek van diens natuurlijke opvolger Ivan Lins te horen.

Melancholische muziek, uitgevoerd in de zo kenmerkende bossanova stijl. Nobel en De Moraes spelen klassiekers als Corcovado en The Girl From Ipanema, maar ook aanzienlijk minder bekende pareltjes uit de roemrijke Braziliaanse muziekgeschiedenis.

Kaarten voor het concert van Teus Nobel & Daniel de Moraes kosten € 17,50 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt je kaarten NIET bestellen op deze site van het Filmhuis maar door ons een mailtje te sturen. Alle informatie over de kaartverkoop en het bestelproces vind je hier.

De zaal gaat op 2 april om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.