28 oktober – JazzFilmFestival
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
30078
post-template-default,single,single-post,postid-30078,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

28 oktober – JazzFilmFestival

28 oktober – JazzFilmFestival

Soms is een goed idee heel simpel: Breng een paar jazzliefhebbers uit Oosterbeek, Wageningen en Arnhem bij elkaar die ook nog eens van film houden en voor je het weet roept iemand dat er een jazz filmfestival georganiseerd moet worden! Gewoon omdat muziek het leven zoveel mooier maakt, er fenomenale jazzfilms gemaakt worden die je gezien moet hebben en daaromtrent geweldige combinaties kunt creëren met live muziek en sprekers.

Daarom organiseren Filmhuis en Kultuurwerkplaats Oosterbeek op zaterdag 28 oktober in samenwerking met de jazzpodia en filmtheaters in Arnhem en Wageningen een JazzFilmFestival. Ieder theater vult dat op bijzondere wijze in. In Oosterbeek organiseren we een platenbeurs van jazzalbums op 33 én 78 toeren, een uniek live filmconcert, een muzikaal interview met niemand minder dan jazzlegende Hans Dulfer en ‘s avonds presenteren we een jazzfilmklassieker op het witte doek.

Het programma ziet er die dag als volgt uit:

09.30 – 13.30 uur: platenbeurs
16.00 – 17.30 uur: filmconcert Man in het Wild
17.30 – 19.00 uur: heerlijke jazzfood & drinks
19.00 – 20.00 uur: interview met Hans Dulfer met muziek van Jerome Hol
20.00 – 22.30 uur: bijzondere jazzfilmklassieker
22.30 – 0.00 uur: afterparty met groovy jazz

Platenbeurs
De platenbeurs is van 9.30 uur tot 13.30 uur en vindt plaats in de Kultuurwerkplaats. Ook een tafel boeken om je platen te verkopen? Dat kan! Neem even per mail contact op met Wim Bor die de beurs coördineert. Hij kan je ook precies vertellen hoe laat de deuren open gaan om de beurs op te bouwen.

Filmconcert
Om 16.00 uur is de zaal weer omgebouwd voor een bijzondere gebeurtenis. Met gepaste trots presenteren we: <em>Man in het Wild</em>, een live filmconcert met unieke beelden van de onbewoonde kusten die Jaco Benckhuijsen voor zijn boek ‘Man in het Wild’ met de zeekajak bezocht.
Op het podium klinken flarden pianoklanken, deinende grooves en elektronische soundscapes, terwijl op het scherm beelden voorbijtrekken van zwarte lavastranden, licht dat spiegelt op de golven en stormen die de zee veranderen in een bewegend duinlandschap.
Het filmconcert is een live vervolg op het goed ontvangen boek ‘Man in het Wild’ (Uitgeverij De Geus) dat Jaco Benckhuijsen schreef over zijn solo zeekajaktochten aan drie uithoeken van de Grote Oceaan (De Aleoeten, Papoea en Vuurland). Speciaal voor deze filmbeelden peddelde Jaco met zijn waterdichte camera langs de kust van IJsland. Met de live begeleiding van Jaco Benckhuijsen op piano/electronica en Joost Lijbaart op slagwerk wordt het publiek meegenomen op een trip langs vulkanische kusten en zeeën vol ronddrijvend ijs, om tenslotte te eindigen in een vreemd niemandsland.
Kaarten voor het filmconcert zijn te koop op de site van ons zusje, de Kultuurwerkplaats.

Jazzfood & drinks
Na afloop van het concert van Jaco Benckhuijsen en Joost Lijbaart serveren we om in festivalsferen te blijven heerlijk soul & jazzfood en lekkere drankjes van onze gezellige bar. De ideale plek om in de sfeer te komen voor het volgende onderdeel van ons filmfestival, het interview met Hans Dulfer.

Interview Hans Dulfer
Om 19.00 uur is het dan tijd voor een bijzonder live interview met de man die een afgeladen volle Kultuurwerkplaats al eens tot een swingende polonaise wist te bewegen: saxofonist Hans Dulfer. Hij komt opnieuw naar Oosterbeek voor een bijzonder interview door Jazz Sunday-organisator Hans Hermans. Maar het wordt niet zomaar een interview! Het vraaggesprek wordt muzikaal begeleid -en hier en daar heerlijk onderbroken- door het fijne gitaarspel van Dulfer’s vaste gitarist Jerome Hol. Aansluitend aan het gesprek met Hans Dulfer draaien we om 20.00 uur een prachtige jazzfilmklassieker op het witte doek. Kaarten voor het muzikale interview, de aansluitende jazzfilmklassieker én de afterparty kosten € 15,00 en zijn te koop op de website van ons zusje de Kultuurwerkplaats.

Afterparty
We sluiten het JazzFilmFestival om 22.30 uur af met een heuse afterparty met groovy jazz en swingende beats.