5 maart – Ben van Gelder & Reinier Baas
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
27810
post-template-default,single,single-post,postid-27810,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

5 maart – Ben van Gelder & Reinier Baas

5 maart – Ben van Gelder & Reinier Baas

5 maart 2023 – Ben van Gelder & Reinier Baas

Op de eerste zondag in maart, op 5 maart 2023 staan saxofonist Ben van Gelder en gitarist Reinier Baas op de planken van Jazz Sunday. Twee uiterst talentvolle muzikanten die in de dertien jaar dat ze nu samenwerken, een geheel eigen muzikale taal hebben ontwikkeld.

Baas en van Gelder stonden meer dan 300 keer samen op de planken in binnen- en buitenland. Zo speelden zij in de Vortex Jazz Club (Londen), het Erasmushuis (Jakarta), Umbria Jazz Festival (met Han Bennink), Wellington Jazz Festival en het North Sea Jazz Festival (met het Metropole Orkest).

Hun samenwerking met het Metropole Orkest leidde tot het album Smash Hits (2018), dat werd genomineerd voor een Edison Award. Baas en van Gelder brachten in 2019 hun eerste duo-album uit onder de noemer Mokum In Hi-Fi. Over deze ode aan hun thuishaven Amsterdam schreef de Volkskrant: “Met alleen sax en gitaar klinken Ben van Gelder en Reinier Baas als een volledig orkest.” (****). Het duo werkt regelmatig samen met drumlegende Han Bennink, aan wie veel bezoekers van Jazz Sunday warme herinneringen zullen koesteren vanwege het prachtige optreden dat hij in 2019 met Joris Roelofs bij ons verzorgde.

Ben van Gelder bracht verscheidene albums uit onder zijn eigen naam. Hij werkte samen met onder meer pianist Aaron Parks, trompettist Ambrose Akinmusire en saxofonist Mark Turner. Van Gelder won verschillende prijzen, waaronder de Deloitte Jazz Award en de Gold Award.

Reinier Baas werkte als gastsolist met onder meer de WDR Big Band, Jazzorchestra of the Concertgebouw en het Metropole Orkest. Als componist kreeg hij commissies van Pynarello Symphony Orchestra, North Sea Jazz Festival en November Music. De muziek van Baas werd tweemaal bekroond met een Edison Jazz Award (in 2013 en 2017).

Kaarten voor het concert van Ben van Gelder & Reinier Baas kosten € 17,50 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt voor dit concert geen kaarten bestellen via de website van Filmhuis Oosterbeek, maar door ons een mailtje te sturen. Alle informatie over de kaartverkoop en het bestelproces vind je hier.

De zaal gaat op 5 maart om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.