8 januari – Hermine Deurloo & Erik Verwey
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
26979
post-template-default,single,single-post,postid-26979,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

8 januari – Hermine Deurloo & Erik Verwey

8 januari – Hermine Deurloo & Erik Verwey

We trappen het nieuwe jaar van onze concertserie Jazz Sunday op zondag 8 januari 2023 af met een optreden van mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo en pianist Erik Verwey. Twee muzikale vertellers die zich bewegen op de grenzen tussen jazz, pop en klassiek.

Nadat Hermine vorig jaar het debuutalbum van Erik hoorde, belde ze hem op voor een opnamesessie en dat bleek een schot in de roos. Haar melodische speelstijl blijkt perfect te passen in de lyrische stukken van Erik.

Tijdens de eerste editie van Jazz Sunday in 2023 spelen ze werk van About a Home, een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dat met zich meebrengt. Erik heeft, op dit thema geïnspireerd, muziek geschreven voor de unieke sound van Hermine. De muzikale portretten vormen samen een verhaal en kenmerken zich als sterk melodisch, ruimtelijk, toegankelijk en dynamisch. Het geluid van de mondharmonica roept associaties op met filmmuziek. Filmische improvisaties zijn dan ook een leidend onderdeel van de muziek, met hoofdzakelijk wortels in de jazz.

Hermine Deurloo speelde aanvankelijk altsaxofoon, maar raakte gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica en verruilde haar sax voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Corrie van Binsbergen, Alain Clark en Mike Boddé tot het Metropole Orkest, Het Schönberg Ensemble en het Brussels Jazz Orkest. Hermine opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl.

Na zijn afstuderen aan de conservatoria van Utrecht (bachelor) en Den Haag (master) werkte pianist Erik Verwey (1987) vele jaren als (film)componist en begeleider van diverse succesvolle theater- en cabaretprogramma’s in Nederland (o.a. Louise Korthals en Dolf Jansen). Deze theatertournees hebben hem de nodige componeerervaring opgeleverd. Vorig jaar is zijn debuutalbum People Flow uitgekomen en ontvangen met lovende (internationale) recensies.

Kaarten voor het concert van Hermine Deurloo & Erik Verwey kosten € 17,50 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt je kaarten niet bestellen op de website van Filmhuis Oosterbeek, maar door ons een mailtje te sturen. Alle informatie over de kaartverkoop en het bestelproces vind je hier.

De zaal gaat op 8 januari om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.