Expositie

Werk van kunstenaar Luuk Willemen in Filmhuis Oosterbeek

Vanaf zondag 11 oktober 2020

Luuk Willemen (1990), studeerde afgelopen juli af aan de AKI Hogeschool van de vrije kunsten in Enschede. De 30 jarige Hengeloër die tevens Grafisch ontwerp aan de ArtEZ in Arnhem studeerde, ontdekte de noodzaak om zich te bezigen met autonome vraagstukken in een zoektocht naar zingeving. Het medium schilderen daagde hem uit om om dieper te duiken in het onbekende.

De vaak tweedimensionale benadering van het canvas vindt zijn oorsprong in het grafische verleden dat Willemen met zich meedraagt. Het samenstellen van verschillende gebeurtenissen tot een nieuw verhaal is een van de werkwijzen waarmee geëxperimenteerd wordt. De zoektocht die daarmee gepaard gaat, staat vrijwel altijd garant voor nieuwe vraagstukken. Daar waar in het maakproces nieuwe vragen aan het licht komen, ontstaat een spanningsveld waarin Willemen het liefst opereert.

Tijdens zijn studie aan de Aki, ontdekte hij verschillende manieren om het schilderen naar zijn hand te zetten. De tentoonstelling genaamd ‘Caught in the middle’, biedt een inkijk in de diverse paden die de kunstenaar heeft bewandeld. Het refereert aan de vergankelijkheid van het leven waarin we voor altijd gevangen zitten tussen toekomst en verleden. De tweestrijd tussen figuratie en abstractie, creatie en destructie en niet te vergeten vorm en inhoud staat centraal. Het toont de rol van de maker die als diender van zijn gedachten een werk tot uitvoering brengt. Gevangen in een web van vragen, is het de verf die de kunstenaar de weg wijst om tot nieuwe perspectieven te komen.

Website: www.luukwillemen.com

Instagram: @luukwillemen

De exposities in Filmhuis Oosterbeek worden verzorgd in samenwerking met de stichting voor Kunst en Landschap Scarabee.

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85. Openingstijden: zie www.filmhuisoosterbeek.nl