Expositie
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
10157
page-template-default,page,page-id-10157,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Expositie

https://youtu.be/scAr6hhrkiQ

GEFREESDE TEKENINGEN VAN BART VERBURG

18 maart tot 1 mei 2023

Bart Verburg presenteert in Filmhuis Oosterbeek een speciaal voor deze expositie gemaakte reeks tekeningen. De complete reeks is ontwikkeld uit één A4 tekening. Ook zijn werkwijze is bijzonder: Verburg tekende de afbeelding met een frees in MDF en beschilderde deze vervolgens met acrylverf. Bart Verburg is vooral geïnteresseerd in het proces en de interactie. Dit is een van de redenen waarom hij ook als mail art kunstenaar actief is. De tekstfragmenten in de getoonde reeks ontleende hij aan een gedicht van David Stone (Baltimore USA), een kunstenaar met wie hij correspondeert in het kader van zijn mail art project.

Verburg maakt zijn werk in zijn atelier of aan de ‘keukentafel’. Daar begint het tekenproces met het overtrekken van kranten en het gebruik van een overheadprojector. Hij wil tot een compositie komen waarin het eindresultaat uit losse onderdelen lijkt te bestaan. Deze tekeningen gebruikt hij als basis voor zijn schilderijen.

“Een belangrijk aspect in mijn werk is het continue proces, de eindeloze mogelijkheden, nieuwe inzichten, veranderende samenstelling en kleuren. Een schilderij is voor mij nooit af. Ik werk aan meerdere schilderijen tegelijk en elke dag bekijk ik het werk dat ik de dag ervoor heb gedaan met nieuwe ogen. Ik vind het bijzonder en  interessant om naar een eerder gemaakt schilderij te kijken alsof het een wit canvas is.”

Door een eerder geschilderd werk als uitgangspunt voor een nieuw schilderij te gebruiken, worden zijn schilderijen gelaagd en bevatten ze een geschiedenis. Aan het einde van de dag maakt hij een foto, die hij op Instagram plaatst. Deze foto’s zijn alles wat er nog over is van het eerdere werk. Niettemin blijven de overschilderingen de bepalende factor en als kijker ervaar je deze structuren als de geschiedenis van het werk.

Het werk van Bart Verburg is te koop

(prijslijst aan de wand).

Meer informatie: www.bartverburg.org

Direct contact: bart_verburg@live.nl

+31(0)633611992

Postbus 323 6800 AH Arnhem |

De exposities in Filmhuis Oosterbeek worden verzorgd door Scarabee,

stichting voor Kunst en Landschap https://www.scarabee-art.nl/category/expositie/

in samenwerking met De Kultuurwerkplaats.

Open tijdens de voorstellingen

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85. Openingstijden: zie www.filmhuisoosterbeek.nl