Expositie
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
10157
page-template-default,page,page-id-10157,theme-bridge,bridge-core-3.0.5,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-29.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Expositie

TEKENAVONTUREN VAN MARCEL ALBERS: DE ONTSNAPPING AAN DE LOGICA

Tijdens zijn studie aan de kunstacademie in Arnhem ontdekte Marcel Albers de mogelijkheden van het tekenen en schilderen. Daarmee kon hij een wereld maken waarin alles mogelijk werd. Door ontsnapping aan de wetten van de logica opende hij perspectieven vol avontuur waaruit zijn ontdekkingsreis ontstond.

In Filmhuis Oosterbeek zijn een tiental geprinte digitale tekeningen van Marcel Albers te zien. Ondanks de figuratieve elementen zijn het zeker geen realistische afbeeldingen. Alberts schetst een turbulente wereld als een soort apocalyptisch universum dat ontstaat uit gedachten en fantasieën. Zijn werken hebben geen titels die de bezoekers op weg helpen. Maar zijn inspiratie ligt duidelijk zichtbaar bij zijn liefde voor de renaissancekunst met ‘het lichaam’ als centraal thema.

Naast tekeningen maakt hij ook schilderijen, ruimtelijk werk, theaterdecors, geluidsculturen en animaties. Een ander belangrijk aspect binnen mijn werk vormt de samenwerking met mijn broer, de componist Armeno Albers. Uit deze samenwerking zijn projecten ontstaan, gebaseerd op de wisselwerking en mogelijke intergratie tussen de disciplines beeldende kunst en muziek.

De Arnhemse beeldend kunstenaar Marcel Albers (1953) volgde zijn opleiding aan de academie voor beeldende kunsten, het huidige ArtEZ (Arnhem). Hij begon bij de afdeling ‘monumentaal’ met als leermeesters de – toen nog jonge – Peter Struycken en Berend Hendriks. Zij waren de beroemde voortrekkers van grote buitenbeelden en werk in de openbare ruimte waarmee zij hun opleiding ook op de landelijke kaart zetten. Omdat het ontwerpen niet aansloot bij zijn echte interesse stapte hij na twee jaar over naar de vrije afdeling waar hij eigen mogelijkheden van tekenen en schilderen ontdekte.

Expositie is te zien tussen 28 november 2022 en 16 januari 2023 in Filmhuis & Kultuurwerkplaats Oosterbeek.

Open tijdens de voorstellingen

De exposities in Filmhuis & Kultuurwerkplaats Oosterbeek worden verzorgd in samenwerking met de stichting voor Kunst en Landschap Scarabee.

Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85. Openingstijden: zie www.filmhuisoosterbeek.nl