Expositie

René van Commenée met foto-emulsiewerk en instant fotografie in Filmhuis Oosterbeek

Van 4 juli tot en met 3 september exposeert René van Commenée in Filmhuis Oosterbeek. Van Commenée is beeld- en geluidskunstenaar en maakt muziek, objecten en theater performances. Ook houdt hij zich bezig met verschillende fotografische technieken en videokunst. Een selectie van zijn foto-emulsiewerken en instant fotografie is deze zomer te zien in het Filmhuis.

 Vanaf begin jaren tachtig ontwikkelt René van Commenée (Amsterdam 1962) zich tot maker van geluidskunst. Hij zet zijn eigen elektronische muziekstudio op en pioniert met de eerste digitale mogelijkheden voor het creëren van geluid en compositie.

Van Commenée is ruim tien jaar docent bij onder meer Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam. Ook is hij actief als slagwerker en zanger. Hij geeft concerten en werkt als gast mee aan projecten van internationaal bekende musici.

Naast muzikale projecten blijft (geluids-)kunst een belangrijk onderdeel van Van Commenée’s werk. Met andere kunstenaars en kunstacademiestudenten voert hij geluidskunstprojecten uit voor de Rotterdamse Museumnacht, Museum Boijmans Van Beuningen, de Floriade en Winter in Antwerpen. De afgelopen jaren legt Van Commenée zich met name toe op foto-emulsiewerken, polaroids, videokunst en filmfotografie.

Het werk van René van Commenée is tot en met 3 september te zien in Filmhuis Oosterbeek.