Expositie

SIFRA KOCK: ’CERTAIN STATES OF MIND’  IN FILMHUIS OOSTERBEEK

Van 7 februari tot 20 maart 2020

Sifra Kock (Wageningen,1991) woont en werkt in Arnhem. Na haar opleiding aan het RijnIJsselCollege in Arnhem (Art & Design Mediavormgever) vervolgde zij haar studie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht (HKU, Photography, Bachelor of Arts).

In haar atelier in Arnhem maakt ze vooral vrij werk. Daarnaast werkt zij in opdracht voornamelijk met fotografie. Zelf zegt ze hierover: “Fotografie is het visuele medium waaruit ik doorgaans vertrek. Ik bekijk en bevraag het medium vanuit verschillende hoeken, mijn werk neemt dan ook verschillende vormen aan. Mijn projecten omvatten tekeningen, fotocollages, (film) installaties en materiaalonderzoek. Rode draad is de psyche van de mens.”

Afgelopen jaar breidde Sifra Kock haar archief uit met beeldexperimenten die zij de titel ‘Studies, certain States of Mind’ (2019) meegaf. Door haar scriptie over de relatie tussen fotografie en psychiatrie, groeide haar fascinatie voor de zichtbaarheid, of juist de onzichtbaarheid, van bepaalde psychische en emotionele toestanden. Door deze fotostudies op verschillende (analoge) manieren te bewerken ontstonden nieuwe beelden. Voor de expositie in Filmhuis in Oosterbeek maakte zij een selectie uit deze experimenten met fotografie / mixed media, o.a. inkt, print op doek, fototransfer, scan, verf, thinner. 

De oplage is per werk verschillend: een aantal zijn door bewerking uniek andere zijn in kleine oplage. Het werk is te koop.

Meer informatie: 06 45783500 sifrakock@hotmail.com

 Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85. Openingstijden: zie www.filmhuisoosterbeek.nl