Exposities in Filmhuis Oosterbeek
Filmhuis Oosterbeek is misschien het kleinste, maar zeker het gezelligste filmhuis van Nederland. Voorzien van de nieuwste projectietechniek, 3D-installatie en Dolby 7.1 surround geluid en gedragen door een team van enthousiaste vrijwilligers.
film, arthouse, filmhuis, bioscoop, theater, oosterbeek, renkum, arnhem
528
page-template-default,page,page-id-528,theme-bridge,bridge-core-3.1.6,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,columns-4,qode-child-theme-ver-4.0.0,qode-theme-ver-30.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Exposities in Filmhuis Oosterbeek

ArtEz-studenten presenteren filmproject in Filmhuis Oosterbeek

Analyses van bekende films en documentaires

Een groep van zeven tweedejaarsstudenten van de afdeling Interaction Design van ArtEz uit Arnhem verzorgt tot november van dit jaar een reeks presentaties in Filmhuis Oosterbeek. Op verzoek van de Renkumse kunststichting Scarabee exposeren de studenten uitwerkingen van analyses van toonaangevende films of documentaires die ze in het kader van lessen Audiovisual Design maakten. Willem Kempers en Wido Beukhof bijten van 8 mei tot 12 juni de spits af met hun analyses van ‘Man with a Movie Camera’ en ‘Spectors of the Spectrum’.

_MG_7507.jpg ArtEz klas

De studenten kregen de opdracht om een documentaire of film uitgebreid te analyseren op montagetechnieken, verhaaltechnische aspecten, geluid en cameratechniek. De reeks exposities, vier in totaal, is speciaal ontworpen voor de presentatie in het Oosterbeekse filmtheater.

De presentatie van Willem Kempers van ‘Man with a Movie Camera’ bestaat uit visualisaties die gebaseerd zijn op, en aansluiten bij, visuele kenmerken van deze film. Wido Beukhof heeft zich gericht op de bewegingen en de locaties in ‘Spectors of the Spectrum’ en vertaalde die in een visuele routebeschrijving.

Voor verderop in dit jaar staan presentaties over onder andere ‘Vertigo’, ‘Triumph des Willlens’ en ‘The Grizzly Man’ op het tentoonstellingsprogramma. De expositie is voor en na filmvoorstellingen en bijeenkomsten in Filmhuis Oosterbeek te zien.

Presentaties ArtEz-studenten Interaction Design: Willem Kempers en Wido Beukhof over ‘Man with a Movie Camera’ en ‘Spectors of the Spectrum’. Van 8 mei tot en met 12 juni 2014 in Filmhuis Oosterbeek, Weverstraat 85, Oosterbeek. Openingstijden: voor en na filmvoorstellingen en bijeenkomsten.