01 okt: Once Upon a Time in Hollywood (EXTRA)

Ticket:  8,75

13 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

2019, VS/GB, Quentin Tarantino, 159 min., aanv. din. 20.00u

Once Upon a Time in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. Tv-ster Rick Dalton en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth proberen werk te vinden in een filmindustrie waar ze amper nog in thuishoren. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Tarantino’s Hollywood-pastiche is een ode aan de stad van zijn jeugd. De filmer was in 1969 zes jaar oud; het Los Angeles dat hij ooit kende is allang verdwenen. Maar in plaats van nostalgisch herinneringen op te halen, trakteert hij ons op een scherpe momentopname van het einde van de jaren zestig, toen psychedelische komedies oppermachtig waren in Hollywood.

Voor zijn vertelling baseerde de regisseur zich op het leven van acteur Burt Reynolds. Rick Dalton een voormalige tv-ster, en Cliff Booth, zijn oude stuntdubbel, hebben echt bestaan. Tarantino liet zich inspireren door de vriendschap die opbloeide tussen de ster van Deliverance (1972) en Boogie Nights (1997) en zijn stuntdubbel, Hal Needham.

Filmkrant: ‘Uitstekende zwarte komedie’

Met o.a.: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie