3 okt. – The Green Knight

Ticket:  9,00

52 op voorraad

Beschrijving

2020, VS, David Lowery, 130 min., aanvang film 20.00u, zaal open om 19.30u

The Green Knight is gebaseerd op de legende van Arthur en in de film volgen we het verhaal van de galante, maar tevens koppige Sir Gawain. Hij is de neef van koning Arthur en hij wil bewijzen dat hij een plek verdient aan de Ronde Tafel. Wanneer koning Arthur aan hem vraagt of hij een verhaal over één van zijn overwinningen kan vertellen, bekend Sir Gawain dat hij die nog niet heeft gehad. Om naam voor zichzelf te maken, gaat Gawain op een zoektocht naar de onzichtbare Green Knight om hem uit te dagen. Maar hij komt er al snel achter dat de weg naar de overwinning zwaar is en vol zit met magische wezens en vergoten bloed. Met een combinatie van zijn wilskracht, slimheid en kracht moet Sir Gawain de obstakels zien te overwinnen en zijn eer zien veilig te stellen om zijn legendarische status in het koninkrijk te verdienen.

Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoud Engels ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.

Met o.a: Dev Patel, Kate Dickie, Alicia Vikander, Joel Edgerton, Barry Keoghan, Ralph Ineson, Sean Harris

Trouw: ‘Het verhaal van Sir Gawain is hier geen lofzang op moed en morele onverzettelijkheid, maar meer een droogkomische onderzoek naar de vraag hoe legenden ontstaan.’