1 dec.: Jazz Sunday: concert Ack van Rooyen & Juraj Stanik

Categorie:

Beschrijving

Concert Ack van Rooyen en Juraj Stanik

De nestor van de Nederlandse jazz en zijn vaste begeleider op de piano komen naar Oosterbeek!

Ack van Rooyen, misschien wel de beste bugelspeler ter wereld en pianist Juraj Stanik treden zondagmiddag 1 december op tijdens de oktobereditie van Jazz Sunday in Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek.

Van Rooyen speelde met grootheden als Miles Davis en Dizzy Gillespie en bracht in de jaren vijftig de bebop naar Nederland. Na zijn studie aan het conservatorium waar hij cum laude afstudeerde, reisde Ack met zijn broer Jerry en met pianist/trompettist Rob Pronk naar New York waar ze de grote jazzhelden op 52nd Street beluisterden.

Terug in Nederland vormden de Van Rooyen’s een jazzband met o.a. pianist Rob Madna, genaamd ‘Boptet’, opgericht door Rob Pronk. Vanaf deze tijd was Ack van Rooyen veelzijdig bezig. Hij maakte tevens deel uit van Het Gelders Orkest (tot 1952) en daarna als studiomusicus bij Radio Hilversum. Behalve met muzikanten als Miles Davis en Gillespie, speelde Ack met jazzmuzikanten als Lee Konitz, Gill Evans en Kenny Clark. Hij was mede-oprichter van het “United Jazz & Rock Ensemble” en was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofdvak docent jazztrompet. Nog steeds geeft hij en concerten door heel Europa.

Ack komt naar Oosterbeek met zijn vaste begeleider op de piano, Juraj Stanik, die al jaren topmuzikanten uit de Nederlandse jazz begeleidt. Juraj Stanik is een veelgevraagd begeleider van jazzmusici over de hele wereld. Hij is een lyrische pianist met persoonlijkheid die het idee van ‘less is more’omarmt, maar hij schuwt het grote gebaar niet. Juraj is hoofdvakdocent jazz piano aan het Koninklijk Conservatorium.

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Je ontvangt de bestelde kaarten vervolgens per mail en kunt deze op 1 december aan de kassa afrekenen. Dat kan met pin of contant. Om misverstanden te voorkomen wijzen we erop dat je met je bestelling een betalingsverplichting aangaat. Het is dus geen vrijblijvende reservering.

Ook zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar van Filmhuis Oosterbeek voorafgaand en na afloop van de filmvoorstellingen.

Kaarten kosten €15,00 per stuk. Studenten krijgen -op vertoon van een studentenkaart- €5 korting op de entree. Geef alvast alsjeblieft bij je bestelling in de email aan dat je gebruik wilt maken van het studententarief. Ook kinderen krijgen €5 korting op de entree.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00 uur.