12 dec. – 15.00u – Jazz Sunday – Concert Harmen Fraanje

Categorie:

Beschrijving

Op zondag 12 december is meesterpianist Harmen Fraanje te gast in de maandelijkse serie Jazz Sunday in de Kultuurwerkplaats Oosterbeek. De internationaal toonaangevende website AllAboutJazz noemt hem ‘een van de meest indrukwekkende jonge Europese pianisten van het afgelopen decennium.’ We zijn dan ook trots en blij dat Fraanje naar Jazz Sunday komt.

In een juryrapport van een van de vele prijzen die hij in zijn carrière ontving, werd hij al eens omschreven als ‘een musicus die van vele markten thuis is en zich op hoog niveau verstaat met musici van diverse pluimage. Als pianist is hij soepel als een tijger, virtuoos en even uitdagend als bescheiden’.

Die vele markten waarop hij thuis is, bevinden zich in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Fraanje speelt in uiteenlopende projecten, zoals solo-piano, trio Reijseger Fraanje Sylla, een kwartet met de Franse musici Magic Malik, Brice Soniano en Toma Gouband, een duo met de Noorse trompettist Arve Henriksen, een trio met de Finse musici Aino Peltomaa (vocals) en Mikko Perkola (viola da gamba) en een duo met de Nederlandse gitarist Anton Goudsmit die al eerder te gast was bij Jazz Sunday.

Al deze groepen hebben met elkaar gemeen dat ze voornamelijk eigen werk spelen met veel ruimte voor improvisatie. Daarnaast is Harmen actief als sideman in onder andere het Noorse Mats Eilertsen Trio en het Michael Moore Fragile Quartet. Met deze projecten treedt hij op op festivals en concertpodia over de hele wereld. Met Mats Eilertsen nam hij ook het prachtige album And Then Comes the Night op dat bij het toonaangevende label ECM werd uitgebracht.

Kaarten voor het concert van Harmen Fraanje kosten €15,00 (studenten en kinderen betalen een gereduceerd tarief van €10). Je kunt je kaarten NIET bestellen op deze website van Filmhuis Oosterbeek, maar door ons een mailtje te sturen.

Zodra je bestelling bij ons binnenkomt en in behandeling is, sturen we je via de mail een betaalverzoek. Dat kun je vervolgens in een beveiligde omgeving met iDeal voldoen. Daarna sturen we de kaarten toe. Je hoeft ze dan alleen nog aan de kassa te tonen en kunt snel doorlopen naar de zaal.

Aangezien Jazz Sunday een initiatief is dat volledig wordt gedragen door vrijwilligers, kan het zijn dat er even tijd zit tussen je bestelling, de betaling en het moment waarop je de kaarten ontvangt. We vragen daarvoor je begrip. Uiteraard zijn er ook kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop aan de bar van Kultuurwerkplaats en Filmhuis Oosterbeek.

De zaal gaat op 12 december om 14.00 uur open. Het concert begint om 15.00 uur.