12 mei: Jazz Sunday: concert Jeroen van Vliet & Eric Vloeimans (UITVERKOCHT)

Categorie:

Beschrijving

UITVERKOCHT – Concert Jeroen van Vliet & Eric Vloeimans

Met gepaste trots kondigen we aan dat pianist Jeroen van Vliet en trompettist Eric Vloeimans op zondag 12 mei optreden in de Kultuurwerkplaats, in de volksmond beter bekend als het Filmhuis in Oosterbeek.

Het concert is het tweede van een nieuwe serie jazzconcerten onder de titel Jazz Sunday. Een reeks matineeconcerten met jazz van hoge kwaliteit, gespeeld door talentvolle muzikanten die ieder op hun gebied behoren tot de top van Nederland. Elke maand een optreden van jazzmuzikanten die met elkaar kunnen lezen en schrijven.

Toen de initiatiefnemers van Jazz Sunday het plan opvatten voor een nieuwe reeks concerten in de Kultuurwerkplaats, hadden ze niet durven dromen dat het zou lukken al voor het tweede optreden Jeroen van Vliet en Eric Vloeimans te boeken. Met deze muzikanten halen we de absolute top van de Nederlandse jazz naar Oosterbeek. Beide muzikanten wonnen in hun carrière de VPRO/Boy Edgar Prijs, de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandse jazz.

Volgens de jury van de Boy Edgar Prijs maakt Van Vliet ‘muziek waarin je je verliest.’ “Zijn verschijning en zijn noten schreeuwen niet om aandacht. Maar tegelijkertijd voel je de finesse, persoonlijkheid en onvoorwaardelijke overgave in een authentiek verhaal met een volstrekt eigen kleuridioom. Sluipend maken zijn verhalen zich van je meester.”

Zijn muzikale kompaan Eric Vloeimans won zo’n beetje alle prijzen die er maar te winnen zijn in de geïmproviseerde muziek. Naast de Boy Edgar, won hij vijf Edisons, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs en de Gouden Notenkraker. Vloeimans zelf zegt:  “Ik maak muziek voor miljoenen en die wil ik allemaal bereiken.” Hij is uitgegroeid tot een absolute publiekslieveling en is volgens kenners misschien wel de beste jazztrompettist van Europa.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00.

Dit concert is uitverkocht. Er zijn helaas geen kaarten meer beschikbaar.