2 feb.: Jazz Sunday: concert Sanem Kalfa & George Dumitriu

Categorie:

Beschrijving

Concert Sanem Kalfa & George Dumitriu

Van subtiel en meeslepend tot explosief en theatraal. De Turkse zangeres Sanem Kalfa en de Roemeense multi-instrumentalist George Dumitriu halen een enorme melodische creativiteit in elkaar naar boven. Zondag 2 februari treedt dit bijzondere duo op tijdens Jazz Sunday in Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek. Verwacht een intiem concert vol Turks verlangen, Braziliaanse melancholie, Italiaanse wijsheden, en Perzische liefdeslyriek.

Het Amsterdamse duo is zeer virtuoos, maar in dialoog klinken ze even speels als intiem. Sanem Kalfa zingt behalve in haar Turkse moedertaal, ook in het Portugees, Italiaans en Engels. Ze maakte indruk op Quincy Jones die haar als juryvoorzitter de jazz-vocal award van de Montreux Jazz Competition gaf.

Multi-instrumentalist George Dumitriu heeft een klassieke achtergrond, maar voelt zich thuis in de jazz. Hij speelt alt-viool en elektrische gitaar maar duikt met hetzelfde gemak zijn laptop in om de bijzondere elektronische klanken uit te toveren.  Het album ‘Dance’ dat hij in 2018 opname met Sanem Kalfa werd vol lof ontvangen door de muziekpers.

In de woorden van de recensent van Jazzenzo: “ Het duo slaagt erin een volledig nieuw geluid neer te zetten in de vocale improvisatiemuziek. Als luisteraar ben je getuige van een bijzonder proces, dat je meeneemt naar muzikale verten waar je nooit eerder van gedroomd had.”

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Zodra je bestelling bij ons binnenkomt en in behandeling is, sturen we je via de mail een betaalverzoek. Dat kun je vervolgens in een beveiligde omgeving met iDeal voldoen. Daarna sturen we de kaarten toe. Je hoeft ze dan alleen nog aan de kassa te tonen en kunt snel doorlopen naar de zaal.

Aangezien Jazz Sunday een initiatief is dat volledig wordt gedragen door vrijwilligers, kan het zijn dat er even tijd zit tussen de betaling en het moment waarop je de kaarten ontvangt. We vragen daarvoor je begrip. Uiteraard zijn er ook kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop aan de bar van Kultuurwerkplaats en Filmhuis Oosterbeek.<

Kaarten kosten €15,00 per stuk. Studenten krijgen -op vertoon van een studentenkaart- €5 korting op de entree. Geef alvast alsjeblieft bij je bestelling in de email aan dat je gebruik wilt maken van het studententarief. Ook kinderen krijgen €5 korting op de entree.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00 uur.