2 nov – Tenet (EXTRA)

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2020, VS, Christopher Nolan, 148 min., aanvang film 20.00u, zaal open 19.30u

Eindelijk is hij er, de langverwachte nieuwe actiethriller van meesterregisseur Cristopher Nolan met camerawerk van de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema.

John David Washington (zoon van Denzel Washington) is de Protagonist in Christopher Nolan’s nieuwe actiethriller Tenet. Slechts gewapend met één woord – Tenet – moet de Protagonist de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage op een missie die zich afspeelt buiten de bestaande tijd. Niet tijdreizen, maar Inversie.

Met zijn elfde film keert Christopher Nolan terug naar de toon van Memento en Inception. Daar is kennelijk een zekere mate van tijdreizen voor nodig, maar niet op de manier zoals we die kennen. Het personage van Washington lijkt tegen de tijd in te reizen, terwijl gebeurtenissen om hem heen zich achterstevoren afspelen.

Het camerawerk is opnieuw van de Nederlandse cinematograaf Hoyte van Hoytema, die ook aan Nolan’s Interstellar en Dunkirk werkte.

Met o.a.: John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki

de Volkskrant: “Nolans nieuwe film Tenet moet je niet begrijpen, maar vóélen’ ‘…de juiste film op het juiste moment voor verbluffend entertainment.”