23 jan.: THEATER – Leonardo da Vinci, De Verteller

Categorie:

Beschrijving

THEATER: Leonardo da Vinci, De Verteller

Leonardo da Vinci zoals u hem nog niet kende. Een theatervoorstelling van Theater Lumière met Margreet Blanken en Roeland Dost.

Leonardo da Vinci is beroemd om de Mona Lisa, om zijn vele anatomische tekeningen en wonderlijke uitvindingen. Minder bekend is dat zich tussen al de schetsen ook een reeks fabels bevindt. Zelf bedachte verhaaltjes, gegroeid uit zijn natuurobservaties en zijn aandacht voor alles wat leeft en beweegt, en met altijd, zoals dat past bij dit genre, een wijze les.
Ook muziek had zijn aandacht. Hij bespeelde meerdere instrumenten, schreef en zong liedjes en bedacht nieuwe instrumenten.
Aan de hoven van zijn broodheren, ’s avonds bij het haardvuur, luisterden zijn tijdgenoten met genoegen naar deze veelzijdige en oorspronkelijke kunstenaar.
Een liedje is teruggevonden. Het thema daarvan loopt als rode draad door deze voorstelling. Vijfhonderd jaar na zijn overlijden komt dit aspect aan bod van deze homo universalis in Leonardo, De Verteller.

Samenstelling en regie: Anja Jansen Schuiling Verteller: Margreet Blanken
Muziek en zang: Roeland Drost
Decor: Gerrit van Middelkoop

Er kunnen voor deze voorstelling geen kaarten worden gekocht via deze website. Kaarten kosten €12,50 en kunnen worden gereserveerd door een mail te sturen aan ria_bosveld@hotmail.com

De kaarten kunnen op de avond van de voorstelling aan de kassa worden afgerekend. De zaal is open om 19.30 uur. De voorstelling begint om 20.00 uur.