25 mrt.: Django meets Tango – concert La Lunfardita

Categorie:

Beschrijving

Feestelijke concert van Spaanse band La Lunfardita.

La Lunfardita ontstond in Madrid, uit een bijzondere samensmelting van gypsy-jazz en tango muziek. Door de vele jam-sessies in de Spaanse hoofdstad, kruisten deze twee muziekstijlen elkaars pad.

Carolina ‘Carol’ Dubois uit Buenos Aires vuurt met haar zang de Spaanse gypsy-gitarist Simon ‘Gumbo’ Cuenca aan en brengt je direct in de sfeer van de danslokalen in Madrid. Jesús Penarando  zwiert op zijn accordeon rond de sturende contrabas van Alejandro ‘Pollo’ Ollero Temprano.

La Lunfardita: stapt de 25e maart uit het vliegtuig; de zangeres Carolina Dubois komt dan rechtstreek uit Buenos Aires, de muzikanten uit Madrid.


De band speelde eerder in het Filmhuis en dat beviel zo goed dat ze op 25 maart graag hier de Nederlandse toer begint. Vier jaar geleden studeerde accordeonist Jesús Penrando af aan het Arnhemse conservatorium ArtEZ en hij bewaart warme herinneringen aan zijn tijd in Gelderland.

De zaal gaat open om 19.30 en het concert begint om 20.30 uur.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 10 en zijn niet verkrijgbaar via deze website, maar zijn telefonisch te reserveren op nummer 0627 020 007 of door een mail te sturen aan hopaart@gmail.com