Zon. 27 juni – Kinderfilm – Jackie en Oopjen

Ticket:  8,00

29 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

2020, Nederland, Annemarie van de Mond, 90 min., aanvang film 14.00u, zaal open 13.30u.

Vrolijke kinderfilm waarin een beroemd schilderij van Rembrandt tot leven komt.

De 12-jarige Jackie (Frouke Verheijde) is kind aan huis in het Rijksmuseum. Haar moeder Mouna (Karina Smulders) werkt daar als conservator. Wanneer de beroemde Rembrandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit worden tentoongesteld, gebeurt er iets wonderlijks. Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen (Sarah Bannier) haar. Jackie dacht dat ze het zich gewoon inbeeldde, maar dit blijkt niet zo te zijn. Plotseling staat Oopjen voor haar neus, maar Jackie wil niets van haar weten. Ze denkt dat het een verklede actrice is. Maar al snel wordt duidelijk dat Oopjen de waarheid spreekt. Ze is uit het schilderij gestapt omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is. Wanneer Oopjen haar vergissing inziet is ze radeloos. Maar de stoere Jackie heeft een groot hart en bovendien is ze gewend om iedereens problemen op te lossen. Ze neemt Oopjen stiekem mee naar huis, zodat ze samen op zoek kunnen naar het schilderij van het verloren zusje. Maar hoe gaat ze die wereldvreemde Oopjen ooit verborgen houden voor haar moeder? En hoe komt Oopjen weer terug in het schilderij?

Met o.a.: Frouke Verheijde, Karina Smulders, Sarah Bannier

Volkskrant: ” Vrolijke, goed vertelde jeugdfilm”

LET OP:

In het Kinderfilmhuis hoeven kinderen geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden en mogen ze naast elkaar zitten.

Sinds de aanscherping van de corona-maatregelen, mogen we bij deze film maximaal 40 bezoekers toelaten.

Om zoveel mogelijk plek te kunnen bieden aan kinderen, vragen we ouders alleen mee te komen naar de film als hun zoon of dochter deze echt niet zonder begeleiding kan kijken. We kunnen vanwege het corona-protocol bij een Kinderfilm namelijk slechts een zeer beperkt aantal ouders in de zaal toelaten. Uiteraard is het geen probleem om je kind te komen brengen en zijn tijdens de voorstelling voldoende vrijwilligers van Filmhuis Oosterbeek voor begeleiding aanwezig. Zij kunnen je ook precies vertellen hoe laat film is afgelopen en de kinderen kunnen worden opgehaald. Met dank voor jullie begrip.