3 feb.: Hors Normes (EXTRA)

Ticket:  8,75

38 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

2019, Frankrijk, Éric Toledano en Olivier Nakache,  114 min., aanv. maandag 20.00u

Hors normes (The Specials) is de nieuwe film van het regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (de makers van Intouchables). De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. De film is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart.

Al meer dan 20 jaar runt Bruno (Cassel) een opvang voor autistische kinderen die nergens anders terecht kunnen. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis. Zijn goede vriend Malek (Kateb) leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

Vier jaar geleden maakten de regisseurs een tv-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou, maar merkten toen dat hun verhaal te bijzonder was voor het kleine scherm. Het resultaat is deze oprechte film, met een inspirerende boodschap.

Met o.a.: Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudr

Trouw: ‘Klein geluk in persoonlijke feelgoodfilm’