3 nov.: Jazz Sunday: concert Kim Hoorweg & Anton Goudsmit

Categorie:

Beschrijving

Concert Kim Hoorweg & Anton Goudsmit

Zangeres Kim Hoorweg en gitarist Anton Goudsmit komen naar Oosterbeek voor de novembereditie van Jazz Sunday, het maandelijkse jazzconcert in Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek.

Hoorweg staat bekend om haar slimme originelen, heldere en aangename klankkleur en charmante manier om vergeten nummers opnieuw te interpreteren. Anton Goudsmit is misschien wel de beste gitarist uit de Nederlandse jazzscene en winnaar van de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs.

Kim Hoorweg brak al vroeg door als de jongste jazzzangeres die mocht optreden op het fameuze North Sea Jazzfestival. Ze gold als een protegé van Rita Reys en het befaamde label Verve (Universal) bracht op haar veertiende haar debuutalbum uit. De onmiskenbaar Rotterdamse Hoorweg wist al vroeg naam te maken en was veel te zien in programma’s als De Wereld Draait Door, Vrije Geluiden en Kunststof. Ze werkte samen met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer en Benjamin Herman.

Jazzzangeres Kim Hoorweg (25) staat met één voet in New York, maakt underground jazz die ze zelf omschrijft als ‘indie-jazz met een synth-touch’. Wat dat betekent? Denkt aan Erykah Badu-georiënteerde groovesen hip-bop met een soul-touch.

Anton Goudsmit behoort tot de absolute top van de Nederlandse jazz en staat bekend als een uiterst creatieve muzikant. Of hij nou speelt in het café op de hoek, het Concertgebouw, het Bimhuis of Paradiso, hij is altijd inventief en blijft zijn publiek verbazen met zijn originele invallen en expressiviteit. Met recht wordt hij een van de meest oorspronkelijke gitaristen van Nederland genoemd.

Goudsmit heeft over de hele wereld gespeeld op festivals en gerenommeerde jazzpodia. Met de door hem opgerichte groep The Ploctones maakte hij naam als componist en frontman, maar ook speelde hij in New Cool Collective. Hij nam verschillende albums op en nam in 2017 de muzikale leiding op zich van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Je ontvangt de bestelde kaarten vervolgens per mail en kunt deze op 3 november aan de kassa afrekenen. Dat kan met pin of contant. Om misverstanden te voorkomen wijzen we erop dat je met je bestelling een betalingsverplichting aangaat. Het is dus geen vrijblijvende reservering.

Ook zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar van Filmhuis Oosterbeek voorafgaand en na afloop van de filmvoorstellingen.

Kaarten kosten €15,00 per stuk. Studenten krijgen -op vertoon van een studentenkaart- €5 korting op de entree. Geef alvast alsjeblieft bij je bestelling in de email aan dat je gebruik wilt maken van het studententarief. Ook kinderen krijgen €5 korting op de entree.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00 uur.