5 jan.: Jazz Sunday: concert Kika Sprangers & Martin Fondse

Categorie:

Beschrijving

Concert Kika Sprangers & Martin Fondse

We trappen het nieuwe jaar van onze concertserie Jazz Sunday af met een optreden van een bijzonder duo: saxofoniste Kika Sprangers (25) en pianist Martin Fondse (52). Sprangers is een talentvolle jonge saxofoniste die haar publiek raakt met haar lyrische, melodieuze spel en karakteristieke geluid. Met pianist Martin Fondse komt er opnieuw een winnaar van de prestigieuze VPRO Boy Edgar Prijs naar Oosterbeek. Fondse noemt zichzelf een mukiale omnivoor. Niet alleen is hij een virtuoze pianist voor wie de grenzen tussen klassiek, jazz en latin niet bestaan, ook is hij een veelgevraagd componist van filmmuziek.

In 2016 rondde Sprangers haar conservatoriumstudie in Utrecht af met een eindexamenconcert dat werd beoordeeld met een ‘9 met onderscheiding’. Tijdens haar studie werd ze geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. De ervaring die ze opdeed tijdens de tournee met dit orkest heeft haar gevormd tot de muzikante die ze nu is: niet bang zijn om op te vallen, op te staan en een verhaal te brengen aan haar luisteraars.

De ontmoeting met Martin Fondse leidde ertoe dat ze samen met cellist Jörg Brinkmann een trio vormde en ook speelt Sprangers regelmatig met Martin Fondse in duo. Zo ook dus op zondagmiddag 5 januari tijdens Jazz Sunday in Kultuurwerkplaats & Filmhuis Oosterbeek!

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Je ontvangt de bestelde kaarten vervolgens per mail en kunt deze op 5 januari aan de kassa afrekenen. Dat kan met pin of contant. Om misverstanden te voorkomen wijzen we erop dat je met je bestelling een betalingsverplichting aangaat. Het is dus geen vrijblijvende reservering.

Ook zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar van Filmhuis Oosterbeek voorafgaand en na afloop van de filmvoorstellingen.

Kaarten kosten €15,00 per stuk. Studenten krijgen -op vertoon van een studentenkaart- €5 korting op de entree. Geef alvast alsjeblieft bij je bestelling in de email aan dat je gebruik wilt maken van het studententarief. Ook kinderen krijgen €5 korting op de entree.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00 uur.