6 oktober: Jazz Sunday: concert Mete Erker & Jeroen van Vliet

Categorie:

Beschrijving

Concert Mete Erker & Jeroen van Vliet

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet treden op zondag 6 oktober op tijdens de zesde editie van Jazz Sunday. Aanvankelijk stond op deze datum een optreden gepland van Ack van Rooyen en Juraj Stanik, maar dat concert is verplaatst naar 1 december. 

Mete Erker en Jeroen van Vliet, die volgens de Volkskrant ‘behoren tot de fijnste improviserende duo’s van Nederland’ spelen al dertig jaar intensief samen. Tijdens Jazz Sunday spelen ze onder meer veel werk van hun nieuwe duo-album Pluis dat op 1 april van dit jaar uitkwam en dat vol lof werd ontvangen door recensenten.

De muziek van Erker & Van Vliet is beeldend en poëtisch. Soms is ze wrang, maar nooit vanuit donkerte. Schoonheid voert de boventoon. Mete Erker & Jeroen van Vliet delen in 2019 dertig jaar het podium. Het begon allemaal in 1989 met het Erker Kwartet. Het enige bewijs van die eerste ontmoeting is een old school cassettebandje. Sindsdien werkten ze samen in een ongelooflijke hoeveelheid en verscheidenheid aan projecten: van het album Hommage van Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku, de voorstelling Sparring Partners van Connie Janssen, tot het in 2015 door Mete geïnitieerde project Near East Up North met het vermaarde ensemble Asko Schönberg en kemençe virtuoos Derya Türkan.

Ook speelden ze in al die jaren veel als duo, met als hoogtepunten het concert in Teatro Municipalin La Paz, Bolivia en de release van hun duo-album Unseen Land, met composities geïnspireerd op het werk van kunstenaar Mattie Schilders.

In 2014 won Jeroen van Vliet de prestigieuze Boy Edgar Prijs. In 2016 bracht het duo het album Linden uit met de Zwitserse zangeres Kristina Fuchs.Met Estafest -een improvisatie collectief met violist Oene van Geel en gitarist Anton Goudsmit- namen ze in hetzelfde jaar voor het toonaangevende label BMC in Budapest hun derde album op, gevolgd door een uitgebreide tour in 2017. De muziek van het duo kenmerkt zich door verrassende improvisatie en vooral ook heel veel mooie liedjes.

Kaarten voor dit concert zijn niet te bestellen via deze site maar heel eenvoudig door een mail te sturen naar dit adres. Je ontvangt de bestelde kaarten vervolgens per mail en kunt deze op 6 oktober aan de kassa afrekenen. Dat kan met pin of contant. Om misverstanden te voorkomen wijzen we erop dat je met je bestelling een betalingsverplichting aangaat. Het is dus geen vrijblijvende reservering.

Ook zijn er kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar aan de bar van Filmhuis Oosterbeek voorafgaand en na afloop van de filmvoorstellingen.

Kaarten kosten €15,00 per stuk. Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00 uur.