7 apr.: Jazz Sunday: Benjamin Herman (UITVERKOCHT)

Categorie:

Beschrijving

UITVERKOCHT – Concert jazz-icoon Benjamin Herman

Meestersaxofonist Benjamin Herman, een van de bekendste en populairste Nederlandse jazzmuzikanten, treedt op zondag 7 april op in Filmhuis Oosterbeek tijdens Jazz Sunday. Dit concert is uitverkocht, je kunt hiervoor helaas geen kaarten meer bestellen.

Hij trapt daarmee een nieuwe serie maandelijkse seriejazzconcerten af die vanaf april elke eerste zondag van de maand te zien zijn. Jazz Sunday is een serie matineeconcerten met jazz van hoge kwaliteit, gespeeld door talentvolle muzikanten die ieder op hun gebied behoren tot de top van Nederland. Elke maand een optreden van jazzmuzikanten die met elkaar kunnen lezen en schrijven.

Benjamin Herman is met zijn werkdrift en veelzijdigheid al tientallen jaren een verbindende factor in de muziekscene. Zijn energieke spel en zijn stevige geluid vormen een inspiratiebron voor generaties jonge saxofonisten.

De ‘hardest working man in business’ van de Nederlandse muziekwereld komt naar Oosterbeek met pianist Timothy Banchet, een al even breed georiënteerd musicus. Jazz, klassieke en Surinaamse muziek, gospel: allemaal vinden ze hun weg naar zijn toetsen.

Het wordt een wervelend optreden van twee muzikanten die weigeren zich in muzikale hokjes te laten stoppen en die zich laten inspireren door dancefloor, jazz, surf, swing en punkmuziek.

Toegang: € 15,00. Aanvang: 15.00 uur, zaal open: 14.00.