8 jan.: Muziekspecial – Elvis, that’s the Way it Is

Ticket:  8,75

20 op voorraad

Beschrijving

1970, VS, Denis Sanders, 109 min, aanv. 20.00 uur.

Na het succes van de musicspecial over Bruce ‘The Boss’ Springsteen draaien we op 8 januari opnieuw een eenmalige bijzondere muziekfilm: Elvis, that’s the Way It Is. Deze held uit de Rock & Roll-geschiedenis zou die dag 85 zijn geworden.

De muziekdocumentaire volgt de voorbereiding op het legendarische concert dat Elvis hield in het Las Vegas International Hotel in de zomer van 1970.

Destijds was deze docu van Denis Sanders een groot succes in de bioscoop en daarom is er dertig jaar later een ‘special edition’ van gemaakt: in deze exclusieve versie is het beeld volledig gerestaureerd en het geluid geremixed in Dolby digital. Filmarchivaris en restaurateur Rick Schmidlin heeft 30 minuten aan (destijds) niet eerder vertoond beeldmateriaal van het concert toegevoegd aan de film. De film is nu een mooi tijdsdocument dat zowel de repetities als de uiteindelijke legendarische concertbeelden laat zien.

Deze speciale editie is niet eerder te zien geweest in de Nederlandse bioscoop en zal op de verjaardag van The King eenmalig worden vertoond.