8 maart: Bombshell

Ticket:  8,75

Helaas... Deze film is uitverkocht. Misschien op een andere dag?

Categorie:

Beschrijving

Ter gelegenheid van Wereldvrouwendag vertoont Filmhuis Oosterbeek de film Bombshell, gebaseerd op het waargebeurde verhaal over het #me-too schandaal bij de nieuwszender Fox.

2019, VS, Jay Roach, 108 min., aanv. zon. 20.00u

Een onthullende kijk in het meest krachtige en controversiële media-imperium wat Amerika ooit gekend heeft; Fox News. Bombshell vertelt het waargebeurde verhaal over de rise en fall van Roger Ailes, de voormalig topman van nieuwzender Fox. Hij had het woord ‘seksime’ uitgevonden kunnen hebben. Voor de vrouwen bij Fox News die op een promotie hoopten, was zijn motto: “You wanna play with the big boys, you gotta lay with the big boys.” Het besluit van een groep vrouwen, waaronder Gretchen Carlson en Megyn Kelly, om het zwijgen te doorbreken en hem aan te klagen voor seksuele intimidatie resulteert in zijn ondergang.

Regisseur Jay Roach won in 2008 twee primetime Emmy’s voor Recount en in 2012 twee primetime Emmy’s voor Game Change. Chrales Randolph, de verantwoordelijke voor het script van Bombshell, won in 2015 een Oscar voor het script van The Big Short. Bombshell is Genomineerd voor twee golden globes. En won al meerdere prijzen op diverse filmfestivals.

Met o.a.: John Lithgow, Nicole Kidman, Charlize Theron