8 sep.: Drijf In: The Grand Budapest Hotel

Categorie:

Beschrijving

Drijf In: The Grand Budapest Hotel

2014, Verenigde Staten, 1 uur 39 minuten, Wes Anderson, aanvang: 20.00 uur

Heb je al eens een film gekeken terwijl je in een bootje dobberde op het water? Nee? Dan is zaterdag 8 september je kans. Die avond hijsen we ons grote filmdoek met een kraanschip omhoog tijdens de jaarlijkse Drijf Inin de Rosandepolder. Je kunt dan vanuit je bootje naar The Grand Budapest Hotelvan meesterregisseur Wes Anderson kijken.

Het is misschien wel de meest bejubelde film van Anderson. De filmmaker die bekend staat om zijn zeer herkenbare en uiterst verzorgde visuele stijl, maakte met The Grand Budapest een comedy, maar wel eentje die regelmatig schuurt.

Het hotel uit de titel staat bovenop een berg bij het kuuroord Nebelsbad, in het fictieve Midden-Europese land Zubrowka. Het is 1932 en Zubrowka staat aan de vooravond van grote politieke omwentelingen. Conciërge Monsieur Gustave (Ralf Fiennes) probeert het hotel af te schermen van het donkere politieke klimaat en de strenge ‘ZZ’ers’ (onder leiding van Edward Norton) die steeds meer macht krijgen. De jonge piccolo Zero (Tony Revolori) is nieuw in het hotel en wordt aan de hand genomen door Gustave. Samen vormen ze een team.

We vertonen deze rijk gevulde comedy op het water van de Rosandepolder op de grens van Arnhem en Oosterbeek. De toegang is gratis, maar je kunt de film alleen zien als je beschikt over een bootje of als je jezelf op een andere manier drijvend kunt houden. Alle reden dus om zelf het zeil te hijsen of die buurvrouw met dat sloepje even lief aan te kijken.

We beginnen de film als de zon is onder gegaan rond 20.00 uur. Reserveren is niet nodig: er is plek genoeg op het water.