24 en 26 mei: A Private War

Ticket:  8,75

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2018, VS, Matthew Heineman, 100 min., aanv. vrij. 21.00u/zon. 20.00u

A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gevierde en gerespecteerde oorlogscorrespondenten van deze tijd; Marie Colvin.

Rosamund Pike (Gone Girl, Hostiles) kruipt in de huid van Marie Colvin, die bekend stond om haar onbevreesde en opstandige acties om in de meest gevaarlijke gebieden onderdrukten een stem te geven. Ze heeft veel grote werken op haar naam staan, waaronder interviews met dictators en leiders van rebellengroeperingen. Door haar vele gevaarlijke missies worstelt ze met een posttraumatische stoornis, die zowel fysiek als mentaal veel van haar vraagt. Ondanks dit zet ze alles op alles om op verhalen te blijven jagen en het publiek ‘thuis’ te kunnen tonen hoe de gewone mens lijdt onder het oorlogsgeweld. Samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven, in de belegerde Syrische stad Homs.

Matthew Heineman zet met A Private War een waarheidsgetouw eerbetoon neer voor Colvin. Hij noemt de film geen biopic, maar eerder een psychologisch portret van de oorlogsverslaggeefster.

NRC: ,,Oorlogsgeweld zonder sensatiezucht”

Met o.a.: Rosamund Pike, Jamie Dornan,  Stanley Tucci