25 febr. ArtCore – Divino Amor

Ticket:  8,75

42 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Voor de liefhebbers van arthouse-films draait Filmhuis Oosterbeek iedere 4e dinsdag van de maand een ARTcore-film. We openen deze nieuwe maandelijkse filmavond met de Braziliaanse film Divino Amor van Gabriel Mascaro; volgens de Volkskrant een cineast om in de gaten te houden.

2019, Brazilië, Gabriel Mascaro, 100 min., aanv. 20.00u

Brazilië, 2027. Joana, een ambtenaar bij de burgerlijke stand, is verantwoordelijk voor het afhandelen van scheidingszaken. Echter, vanuit haar geloofsovertuiging ziet zij het als haar persoonlijke missie om deze stukgelopen huwelijken te redden. Een van de middelen die ze inzet is de geheime, onconventionele groep Divino Amor, een hyperreligieuze club waar alles in het werk wordt gesteld om stellen middels seksuele uitspattingen nader tot elkaar te brengen. Intussen doen de vrome Joana en haar man Danilo er alles aan om zwanger te raken, waarbij geen middelen worden geschuwd. Hun toewijding en gebeden lijken niet te worden gehoord, totdat er een wonder gebeurt.

Gabriel Mascaro (Brazilië, 1983) is een regisseur, scenarioschrijver en kunstenaar die voor het eerst bekend werd voor zijn documentaires. Zijn debuutfilm Ventos de Agosto (2014) kreeg een speciale vermelding bij Locarno en ook Neon Bull (2015) won verschillende prijzen. Divino Amor won de Feisal Award voor beste speelfilm op Guadalajara International Film Festival 2019.

Filmkrant: “Een scherpe aanklacht tegen Bolsanero”

Met o.a.: Julio Machado, Dira Paes