19 aug. – Bergman Island

Ticket:  9,00

35 op voorraad

Beschrijving

2019, Frankrijk/België, Mia Hansen-Løve, 100 min., aanvang film 20.00u. zaal open 19.30u

Terwijl het Amerikaanse stel Chris en Tony beiden werken aan een script voor een nieuwe film, beginnen er scheuren in hun huwelijk te ontstaan.

De schrijvers besluiten een zomer lang op werkvakantie richting het Zweedse eiland Fårö te gaan. Een heilige plek voor filmliefhebbers, aangezien de legendarische filmregisseur Ingmar Bergman op het eiland woonde en werkte. Het koppel hoopt op die iconische plek inspiratie te vinden voor hun nieuwe projecten. Terwijl de zomer voorbijgaat en hun scripts vorderen, verandert de dynamiek tussen Chris en Tony en vervagen de lijnen tussen fictie en realiteit te midden van het wilde landschap.

Bergman Island is de nieuwe film van de Franse regisseur Mia Hansen-Løve. Net als Chris en Tony vindt Hansen-Løve ‘film’ als gedeelde passie erg belangrijk: ze had eerder een relatie met regisseur Olivier Assayas en is nu samen met filmmaker Laurent Perreau. Bergman Island ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes en werd daar enthousiast ontvangen.

Met o.a.: Mia Wasikowska, Tim Roth, Vicky Krieps, Anders Danielsen Lie

VPRO Cinema: ‘Fraai ingetogen en semi-autobiografisch liefdesdrama’

Nog geen films toegevoegd