13-15 maart: Dark Waters

Ticket:  8,75

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2019, VS, Todd Haynes, 126 min., aanv. vrij. 21.00u/zon. 20.00u

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar-genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemiebedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veiliggesteld.

Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemieconcern DuPont.

Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscarwinnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Volkskrant: “Een belangrijke en ijzingwekkende thriller”

Met o.a.: Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Tim Robbins