1 aug. – De Slag om de Schelde

Ticket:  9,00 18,00

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2019, Nederland, Matthijs van Heijningen jr., 93 min., zaal open 19.30u, aanvang film 20.00u

De oorlogsfilm De Slag om de Schelde vertelt het verhaal van drie jongeren die worden geconfronteerd met moeilijke keuzes in oorlogstijd.

November’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid.

Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog, staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Met o.a.: Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton

NRC: “‘De Slag om de Schelde’ wekt een half-vergeten oorlogsepisode tot leven, in een meeslepend avontuur met een vlot script, prima acteerwerk en voor Nederlandse begrippen ongekend spektakel.”