14 juli – DokART – Woman

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling vier enkele plaatsen en acht dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2019, Frankrijk, Yann Arthus-Bertrand/ Anastasia Mikova, 105 min, aanvang 20.00u, zaal open 19.30u

Een intiem en divers portret van 2000 vrouwen uit meer dan 50 landen, van staatshoofden tot buschauffeurs. Een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn.

Woman wil ons de ogen openen over thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Met als belangrijkste vraag: wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol?

Woman is een documentaire van de invloedrijke Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand (1946). Hij is o.a. bekend van het door de Verenigde Naties ondersteunde internationale fotoproject Earth From Above en de monumentale documentaire eerder in het Filmhuis te zien was.

 Woman werd mede geregisseerd door de in Oekraïne geboren en in Frankrijk woonachtige journalist en filmmaker Anastasia Mikova die sinds 2009 met Yann Arthus-Bertrand werkt, assistent-regisseur was van Human en nu co-regisseur van WOMAN.

De film werd in de nazomer van 2019 buiten de competitie gepresenteerd op het Filmfestival van Venetië. De regisseurs werkten samen met de wereldberoemde fotograaf Peter Lindbergh (1944-2019) om het thema over de relatie van een vrouw met haar eigen lichaam zo optimaal mogelijk voor het voetlicht te laten komen. De beelden van de “vertical performance” dansers van het Bandaloop collectief illustreren op metaforische wijze de kracht van de vrouw om tot grote hoogte te komen.

Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikova hebben de wens om met de winst van deze film en de ondersteuning van de betrokken partnerorganisaties de organisatie WOMan(s) op te richten.

Trouw: ”Een duizelingwekkend loflied op de vrouwelijke kracht.”