6 mrt.: DokART – At Eternity’s Gate

Ticket:  8,75

42 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

2018, Frankrijk/Ierland/VS/UK/Zwitserland, Julian Schnabel, 111 min., aan. 20.00u

Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan op te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

In At Eternity’s Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly(genomineerd voor een Oscar), op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar.

Willem Dafoe, die voor deze rol de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië, kruipt in de huid van de legendarische schilder.  De titel van de film komt van Van Goghs werk Op de drempel van de eeuwigheid (voltooid in 1890) dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

Cinema.nl: ,,Willem Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar Van Gogh.”

Met o.a. Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen