18 dec. DokART – Avond van de Korte Film

Ticket:  8,75

53 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

De kortste dag van het jaar nadert. Tijd voor een gevarieerd filmprogramma met korte films. Aanvang 20.00u.

DRAW YOUR GUN  (16 min.) – Korte western van de Arnhemse filmmaker Wouter Jansen, die inmiddels met deze film wereldwijd zowat alle westernfilmfestivals won.
Q&A met de Arnhemse acteur Raoul Copier, die een van de hoofdrollen speelt.

ALIENTO( Breath) (15 min.)- Korte Spaanse Film van Daniel Ortiz Entrambasaguas.  Verrassende conversatie van 2 patienten op een ziekenhuiskamer.

BLIND DATE (animatie – 2 min.) Bas en Bodine hebben de slechtste blind date ooit. Ze lijken allebei niet op hun gemak: Bodine kan niets zien zonder haar bril met dikke glazen en Bas weet zich geen houding te geven. Een laatste dans zal hun lot bepalen.

ZOO (documentaire – 12 min.) In Artis is het even goed mensen als dieren kijken. Met een verborgen camera legt Bert Haanstra de reacties van het publiek vast vanuit het standpunt van de dieren.

LEJLA (fictie – 22 min.) Lejla, een jonge vrouw uit Sarajevo, heeft het gevoel dat haar leven nergens toe leidt. Haar werk in een fastfoodrestaurant en de zorg voor haar alcoholistische vader zijn alles wat ze heeft. Totdat zeeman Vedad haar mee uit vraagt. Ze worden verliefd en Vedad biedt haar een vluchtmogelijkheid. Lejla moet beslissen welk toekomstplan ze zal volgen.

BULLET TIME (animatie – 5 min.) Twee kogels, gemaakt om te doden, worden midden in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. Het overkomt Stanley en Daisy, de twee kogels die door cowboys Pedro en Jesse tijdens een ouderwetse wild-west shootout op elkaar worden afgevuurd. In plaats van hun dodelijke doel kiezen de kogels voor de liefde, met desastreuze gevolgen voor beide cowboys..

VOOR FILM (documentaire – 12 min.) Vanuit het perspectief van een dozijn verschillende kijkers verkent deze documentaire het eigenaardige ritueel van het kijken naar een film. Hoe wordt het medium ervaren door mensen met een zintuiglijke beperking, sterke religieuze overtuigingen of liefdesverdriet? Een verhaal over bewegende beelden en hun publiek.

RENAULT 5 (fictie –  5 min.) Renault 5 speelt zich af in de jaren ’80 van de vorige eeuw en wordt verteld vanuit het perspectief van de jongste zoon. Een Iraanse familie, pas geïmmigreerd naar Nederland, probeert in hun Renault 5 op weg te gaan naar een familiebijeenkomst, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

THE ART OF FLYING (documentaire – 6 min.) Korte film over de magie van spreeuwenzwermen. De vliegkunst van de spreeuw is fenomenaal en nog steeds is niet duidelijk hoe de spreeuwen in enorme zwermen van vele duizenden vogels kunnen vliegen zonder tegen elkaar aan te botsen.

KLEM (Fictie – 10 min.) Harm (Peter Blok) en Helena (Tjitske Reidinga), een getrouwd stel van middelbare leeftijd, hangen ondersteboven in hun auto langs de kant van een afgelegen weggetje. Tot overmaat van ramp zit Harm’s been klem en hulp is in de verste verte niet te vinden. Houdt de relatie stand als de nood het hoogst is?