18 aug – DokART – Maiden

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling 8 dubbele  en 4 enkele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2019, Engeland, Alex Holmes, 97 min. Aanvang dinsdag: 20.00 uur, zaal open: 19.30 uur.

Tracey Edwards loopt als 16-jarige weg van huis en leert zeilen via baantjes als kok en poetser op zeilboten. Wanneer ze over de Whitbread Round the World Race hoort, is ze verkocht. Vrouwen worden echter niet sterk genoeg geacht om als zeilmaat mee te mogen, laat staan kapitein of navigator te kunnen zijn. Onwaarschijnlijk volhardend en met alle tegenwerking die je maar kan bedenken, lukt het haar om samen met twaalf andere avontuurlijke vrouwen een boot klaar te krijgen.

De race zelf is intens spannend en opwindend en tegelijkertijd van een grote schoonheid. De vrouwen willen winnen en zetten daarbij alles op het spel. Ze weerstaan bizar brute weersomstandigheden, maar ook grote spanningen, wanneer er mogelijk fatale beslissingen worden genomen.

Maiden is een adembenemend en hartveroverend verhaal met Tracy Edwards als menselijke held. Vol van twijfel aan haar zelf, en onder immense druk, houdt ze het soms maar net vol en weet ze op miraculeuze wijze zowel alle maatschappelijke tegenwerking als de extreem slopende zeilomstandigheden te overwinnen

Trouw: “Maiden laat zien dat we de term ‘jongensavontuur’ maar eens moeten herzien.”