4 sept. DokART: Veearts Maaike

Ticket:  8,75

48 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

2019, Nederland, Jan Musch/Tijs Tinbergen, 80 min., aanv. 20.00u

Deze documentaire zal ingeleid worden door een veearts.

De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder. We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af.

Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. Daarnaast is ze actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese- en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Jan Musch en Tijs Tinbergen hebben een aantal veelgeprezen natuurdocumentaires op hun naam staan. Zij sleepten daarmee meerdere keren een Gouden Kalf in de wacht. ‘Veearts Maaike’ is hun laatste documentairefilm. Hierna stoppen ze met hun werk.

NRC: ‘Treffende, observerende docu over diergeneeskundige Maaike van den Berg, die laat zien hoe welzijn van dier en mens verbonden zijn.’