Filmfestival – 22 mrt.: Climax + Dance Night

Ticket:  8,75

33 op voorraad

Beschrijving

Het Filmfestival Oosterbeek opent met een rode loper en een overweldigende dansfilm: Climax. Na afloop kunnen de voetjes van de vloer tijdens onze dance night.

2018, Frankrijk, Gaspar Noé, 95 min., vrij 20.00 uur

Let op: omdat dit de openingsavond van ons festival is, wijkt de aanvangstijd van de film af van de normale programmering. De zaal opent om 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur.

1996. Een groep jonge dansers verzamelt zich in een afgelegen schoolgebouw om te repeteren. De repetitie is een onvergetelijke dans-performance, die wordt afgesloten met een feest. De energie is hoog, de dansers zijn opgewonden en het duurt wel even voordat ze door hebben dat er LSD in de Sangria zit. In de loop van de nacht verandert de sfeer drastisch en de dansers belanden onder invloed van de drug in een waanzin van paradijselijke dromen en huiveringwekkende nachtmerries.

Het is bijna ongelofelijk dat deze film in maar 15 dagen is gemaakt. De dansers schitteren als een eclectisch en hypnotiserend collectief. De manier waarop de camera naadloos samenwerkt met de fysieke expressie van de dansers is meeslepend. Een gesamtkunstwerk van Gaspar Noé (Irréversible’, ‘Enter the Void’) zijn vaste cameraman Benoît Debie (‘Spring Breakers’) en choreografe Nina McNeely (‘Rihanna’, ‘Major Lazer’), ondersteund door een fantastische soundtrack (Daft Punk, Aphex Twin).

‘Climax’ ging in wereldpremière tijdens de laatste editie van het filmfestival van Cannes in het programma Quinzaine des Réalisateurs en won daar de hoofdprijs.

Cinema.nl: ,,Briljant geschoten koortsdroom.”

Met o.a.: Romain Guillermic, Sofia Boutella, Souheila Yacoub