29 aug. – First Cow

Ticket:  9,00 18,00

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2019, VS, Kelly Reichardt, 122 min., aanvang film 20.00u, zaal open 19.30u

Kelly Reichardt presenteert met First Cow een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, en laat op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal er uit kan zien.

“Als dit een plek voor koeien was, had God ze er wel gemaakt”, bromt een sjofele cowboy in het Oregon van 1820. Toch heeft een rijke Engelsman er een koe naartoe laten verschepen. Het dier wordt de spil in de opbloeiende vriendschap tussen Cookie, de timide kok voor een groep rouwdouwende pelsjagers, en de Chinese immigrant King-Lu. Stiekem gaan zij ‘s nachts uit melken, en met de gestolen zuivel bakt Cookie lekkernijen die gretig aftrek vinden. Zo lijken de bescheiden dromen van de twee marginale figuren binnen handbereik te komen.

Kelly Reichardt presenteert met First Cow een subtiel verhaal over vriendschap en ondernemerschap, en laat op bedachtzame en verfrissende wijze zien hoe divers een western-verhaal er uit kan zien. Door haar focus op vriendschap in plaats van strijd, op de kracht van huiselijkheid en op de diversiteit van de Amerikaanse frontier. Want er is meer, véél meer dan enkel het klassieke onderscheid tussen zwarte en witte cowboyhoeden.

Met o.a.: John Magaro, Orion Lee

Volkskrant: “Schitterend gelaagd verhaal over het ontstaan van VS aan de hand van de eerste geïmporteerde koe.”