17 juli – France

Ticket:  9,00

53 op voorraad

Beschrijving

2021, Frankrijk/Duitsland/België, Bruno Dumont, 134 min., aanvang film 20.00u, zaal open 19.30u

France de Meurs is Frankrijks meest succesvolle journalist. Ze is bijzonder populair en welvarend en schuwt de sensatie nooit. Zelfs oorlogstaferelen worden in scène gezet en ze is maar al te graag zelf in beeld. Deze venijnige parodie reflecteert op wat authenticiteit nog oplevert in deze postmoderne wereld.

Het leven van France (Léa Seydoux) in de televisiestudio staat in groot contrast met haar ogenschijnlijk perfecte privéleven. Wanneer ze betrokken raakt bij een verkeersongeluk, komt haar hectische bestaan plotseling tot stilstand. Deze onverwachte gebeurtenis zorgt ervoor dat ze haar hele bestaan in twijfel begint te trekken. Terwijl France rust probeert te vinden in de anonimiteit, blijft haar beroemdheid haar achtervolgen totdat een mysterieuze liefdesaffaire een einde lijkt te maken aan haar zoektocht.

De satirische film France haalt uit naar het politieke systeem en de media van Frankrijk. Voor het verhaal liet regisseur en scenarist Bruno Dumont zicht inspireren door schrijver Charles Péguy, die schreef over de gevolgen van de Frans-Duitse Oorlog in 1870.

Met o.a.: Léa Seydoux, Blanche Gardin, Benjamin Biolay

Trouw: ‘Intrigerende film. Alles is een constructie, lijkt de maker van films als 29 Palms en Jeanne te zeggen in zijn nieuwste werk.’

Nog geen films toegevoegd