19 dec. Avond van de Korte Film

Ticket:  8,50

46 op voorraad

Beschrijving

Aanvang 20.00u

Op de bijna allerkortste dag van het jaar laat Filmhuis Oosterbeek een aantal fraaie korte films zien van jonge filmmakers. Een aantal regisseurs is deze avond aanwezig om hun film toe te lichten.

Er worden vijf films vertoond in een korte filmpoule en daarnaast draaien we:

Scheel uit 2017 van de Oosterbeekse filmmaker Fee Kokke (12 min.).

Een vrouw met haar hoed, een zenuwachtige meneer en een mysterieus meisje beginnen aan een nieuwe dag. Een dag vol kleine sociale gebaren; voor de één onopgemerkt, voor de ander confronterend. Ze gaan het aan, en gaan er mee om.

Nature: All Rights Reserved uit 2017 van Sebastiaan Mulder (22 min.)

De oorspronkelijke natuur verdwijnt overal ter wereld met grote snelheid. De verstedelijking voltrekt zich in ongekend tempo. En wij – wij raken massaal vervreemd van de natuur die ooit zo dichtbij ons stond. Er is een nieuwe vorm van natuur in het leven geroepen: de door de mens gemaakte natuur. Gesimuleerde natuur.
Sebastiaan Mulder studeerde met deze film ‘af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Verder zullen de volgende films te zien zijn:

Home Sweet Home uit 2015 van Jeroen Houben ( 14 min.)

Voor de meeste mensen betekent een hotelbezoek vakantie. Even lekker weg van huis. Zo niet voor hotelinspecteur Ludwig die al dertig jaar lang iedere ochtend in een ander hotel wakker wordt, en hotelbedden en inwisselbare kamers als zijn thuis ziet. Vanuit zijn ivoren toren van roomservice en wake-up calls is hij het contact met de werkelijkheid verloren. Totdat hij tijdens een overnachting in Parijs een jonge collega ontmoet. Tragikomedie over een afgestompte man die wel een wake-up call in zijn eigen leven kan gebruiken.

Paniek! animatiefilm uit 2015 van Joost Lieuwma en Daan Velsink (5 min.)

Marja gaat een dagje naar het strand, maar wordt onderweg overvallen door paniekgedachten: heeft ze het gas wel uitgedraaid? Het strijkijzer wel van de plank gehaald? De badkraan wel dichtgedraaid? De mogelijke gevolgen van haar ingebeelde vergeetachtigheid groeien in haar gedachten tot catastrofale proporties, maar het is uiteindelijk haar paniekerige aard zelf die haar de das om doet.

Jimmy on the run, docu uit 2016 van Wytse Koetse (8 min.)

Een portret van mode – en straatfotograaf Jimmy, die opgroeide op het Chinese platteland, maar nu de straten van Amsterdams afstruint op zoek naar de mooiste foto’s. Zijn passie voor de lens en de moeite die hij heeft om te voldoen aan de verwachting van zijn traditionele Chinese familie, spelen een belangrijke rol in het leven van Jimmy. De documentaire sleepte maar liefst drie prijzen in de wacht bij de Shortcutz Awards 2017; Beste Documentaire, Beste Montage en de Publieksprijs.

Harbour, korte film uit 2017 van Stefanie Kolk (13 min.)

Harbour vertelt het verhaal van twee schilders die tijdens hun werk in de Rotterdamse haven voor een moreel dilemma komen te staan. Een lugubere vondst confronteert hen met hun eigen kwetsbare situatie en met de staat van hun al even kwetsbare vriendschap.

Star of the screen uit 1953 (2 min.)

Een reclamefilm voor filmprojectoren in de vorm van een poppenanimatie waarin waar een regisseur de filmster oproept: een man verkleed als ridder. Wanneer de opnames beginnen begint de acteur een opera te zingen. Langzaam gaat de camera achteruit en zien we het beeld plotseling op het witte doek. De camera blijft achteruit rijden en weldra komt het bioscooppubliek in beeld totdat de projectiecabine verschijnt en de twee projectoren die de film projectoren. De echte filmsterren blijken de filmprojectoren te zijn.