GRATIS ONLINE FILMS EN DOCUMENTAIRES KIJKEN

Categorie:

Beschrijving

Nu vrijwel alle bioscopen en theaters gesloten zijn vanwege de bestrijding van het Corona-virus, ontstaan overal nieuwe initiatieven om het publiek toch te voorzien van bijzondere films. Het Amsterdamse Documentairefestival IDFA komt met mooi gratis aanbod dat we -nu het Filmhuis voorlopig noodgedwongen gesloten is- graag met jullie delen. Ook het streamingplatform Cinetree biedt tot 6 april gratis een selectie bijzondere films aan.

Via de website van het IDFA zijn ruime 300 documentaires uit de collectie van het festival gratis online te bekijken. Het gaat om films die allemaal in het verleden op het toonaangevende festival gedraaid hebben. Dus als je even geen zin hebt in de zoveelste Netflix-serie en je wilt laven aan documentaires die je een venster bieden op de wereld om ons heen, dan ben je hier aan het juiste adres. De bezoekers van ons jaarlijkse Best of IDFA–programma weten als geen ander hoe het festival garant staat voor films die ontroeren, verbazen en bewegen. En mocht je niet genoeg hebben aan de 300 gratis films, dan biedt het IDFA via de website ook nog eens ruim vijfhonderd documentaires aan tegen een bescheiden betaling.

Ook het streamingplatform Cinetree heeft besloten een selectie films gratis aan te bieden. Cinetree kent een geheel andere opzet dan Netflix en Disney+. In plaats van een enorm aanbod van films waarin je als kijker nogal eens kopje onder gaat, zie je op Cinetree zie je elke maand ‘slechts’ 15 films. Elke paar dagen verschijnt een nieuwe en verdwijnt een oude film. Ze worden geselecteerd door curatoren, waaronder actrice Halina Reijn en journalist Joris Luyendijk. Tot 6 april is op Cinetree gratis een aantal films te zien dat we eerder ook draaiden in het Filmhuis zoals de met een Oscar genomineerde documentaire Life, Animated (2016), filmfesitvalfavoriet The Florida Project (2017) en de Nederlandse speelfilm Niemand in de Stad (2018).

De vrijwilligers van Filmhuis Oosterbeek wensen je veel kijkplezier op de websites van het IDFA en Cinetree!