3 juni – Ich Bin Dein Mensch

Ticket:  9,00

51 op voorraad

Beschrijving

2021, Duitsland, Maria Schrader, 102 min, aanvang film 20.00u, zaal open 19.30u

Romantische komedie over wetenschapper Alma. Alma moet als experiment drie weken lang samenwonen met een levensechte robot, die volledig op haar persoonlijke behoeftes en karakter is afgestemd.

Hoe is het om drie weken te leven met een robot die werd ontwikkeld om jou gelukkig te maken? Dat gaat Alma ondervinden tijdens haar deelname aan een vreemd experiment. Dankzij deze deelname kan ze in aanmerking komen voor extra fondsen voor haar eigen onderzoek naar de poëtica van oude administratieve teksten. Ondanks haar instemming om mee te doen aan het experiment staat ze maar wat sceptisch tegenover robot Tom, die citaten van Rainer Maria Rilke over haar uitstort, de rumba met haar danst en een rozenbad bij kaarslicht voorbereidt, want “93% van de Duitse vrouwen houdt hiervan”. Alma wijst hem er fijntjes op dat zij misschien tot die andere 7% behoort, om hem vervolgens terug in de kast te zetten. Naast de bezem en de poetsemmer.

Hoofdrolspeler Maren Eggert won voor haar vertolking van Alma de (allereerste genderneutrale) acteerprijs op het Filmfestival van Berlijn.

NRC Handelsblad: ‘Originele, grappige en charmante sciencefiction-romkom over de liefde tussen mens en algoritme’

Met o.a.: Dan Stevens, Maren Eggert, Sandra Hüller

Nog geen films toegevoegd