7 en 9 febr.: La Belle Epoque

Ticket:  8,75

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2020, Frankrijk, Nicolas Bedos, 115 min., aanv. vrij. 21.00u/zon. 20.00u

Als je terug kon gaan naar de goeie ouwe tijd, zou het daar dan beter zijn? Dat ontdekt Victor, een gedesillusioneerde zestiger in een relatiecrisis wiens leven compleet op zijn kop gezet wordt als hij Antoine ontmoet, een briljante ondernemer die aan zijn klanten de mogelijkheid biedt terug te keren naar het tijdperk van hun keuze.

Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, die waarin hij veertig jaar geleden zijn grote liefde Marianne voor het eerst ontmoette. De setting is een gezellig buurtcafé uit de jaren zeventig, waar iedereen rookt als een ketter. Victor heeft het al snel zo naar z’n zin dat hij het liefst zou blijven in deze tijd zonder mobiele telefoons, internet en andere moderne gemakken…

La belle époque’ – met heerlijk acteerwerk van Daniel Auteuil als de charmante en goedlachse Victor en Fanny Ardant als zijn grote liefde –  is een vertederend liefdesverhaal met een uiterst gedurfd concept en sprankelt tot het eind.

VPRO Cinema: Komisch drama dat prettig vilein is en ondertussen verstandige dingen zegt over de liefde en ouder worden.”
Met o.a: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant