28 juni – Les Misérables

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling vier enkele plaatsen en acht dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2020, Frankrijk, Ladj Ly, 105 min., aanv. zondag. 20.00u, zaal open: 19.30 uur

Stéphane nog maar net verhuisd van Cherbourg naar Parijs, komt terecht in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil in het 93ste arrondissement. In de Franse hoofdstad ontmoet hij zijn nieuwe grofgebekte collega’s en agenten Gwada en Chris . Al snel ontdekt Stéphane de spanningen tussen de verschillende bendes van de wijk. Wanneer ze tijdens een interventie de controle dreigen te verliezen, filmt een drone hun kleinste daden en acties.

Ladj Ly laat ons de sfeer zien in Montfermeil, waar de raciale spanningen om het kleinste opstuiven en drie snode agenten orde proberen hand te haven. De Franse regisseur Ladj Ly ontleent de titel van zijn film aan het werk van Victor Hugo en is geïnspireerd door de hevige rellen die in 2005 plaatsvonden in de Parijse banlieus.

Les Misérables won o.a. de Juryprijs van het Filmfestival van Cannes voor het beste debuut en was genomineerd voor Beste Buitenlandse film voor de Oscars.

Filmkrant: “Spetterend debuut dat met vaart en verve de achterwijken van Parijs in beeld brengt”

Met o.a.: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga