20 juni – Little Women

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling vier enkele plaatsen en acht dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2019. VS, Greta Gerwig, 135 min. , aan. zaterdag 20.00u , zaal open: 19.30 uur

Must-see! Meryl Streep, Saoirse Ronan en Timothée Chalamet schitteren in ‘Little Women’ van regisseur Greta Gerwig (‘Lady Bird’), die haar eigen draai geeft aan deze literaire klassieker. Een meeslepend verhaal van vier zussen die na de Amerikaanse Burgeroorlog opgroeien. Little Women is gebaseerd op het beroemde gelijknamige boek van Louisa May Alcott. De vier zussen March zijn allen vastberaden om hun leven op hun eigen manier te leven en hun dromen na te streven.

“Als je een verhaal schrijft over een meisje”, zo zegt een uitgever tegen Jo, “zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide.” Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen March hebben grotere ambities.

Na haar fonkelende debuut ‘Lady Bird’ stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap.

Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen spelen de zussen Jo, Meg, Amy en Beth March. Timothée Chalamet speelt buurjongen Laurie, Laura Dern is Marmee en Meryl Streep is te zien als Aunt March.

NRC: “Intelligente, sterke nieuwe bewerking”