11 febr. MiddagMovie – The Two Popes

Ticket:  8,75

54 op voorraad

Beschrijving

Iedereen die ‘s middags een actuele en aansprekende film wil zien, kan iedere 2e dinsdag van de maand terecht in Filmhuis Oosterbeek tijdens de MiddagMovie.  We trappen de eerste editie van MiddagMovie af met The Two Popes. En alvast voor de agenda: de volgende MiddagMovie is 10 maart.

2019, Groot-Brittannië/Italië, Fernando Meirelles, 125 min., aanv. 14.30u, zaal open 14.00u

Brekend met de traditie dat een paus in het harnas sterft, treedt in 2013 de conservatieve paus Benedictus XVI (Anthony Hopkins) af na het opduiken van een vertrouwelijk rapport. Zijn opvolger in het Vaticaan zal een Latijns Amerikaans kardinaal (Jonathan Price) zijn. Gefrustreerd door de schandalen in de katholieke Kerk moet hij samen met Benedictus een nieuw pad creëren voor de kerk en haar miljarden volgers wereldwijd.

´The Two Popes´ is gebaseerd op de verkiezing van paus Franciscus in 2013. Regisseur Fernando Meirelles (‘The Constant Gardener’, ‘City of God’) en scenarioschrijver Anthony McCarten (‘Darkest Hour’, ‘Bohemian Rapsody’) tonen het persoonlijke leven van deze twee leiders achter de gesloten deuren van het Vaticaan.

In deze film zien we de twee leiders worstelen met het geloof en religieus leiderschap in een snel veranderende wereld. Vol fantastische acteerprestaties, scherpe dialogen én de nodige humor.

NRC: “Een pleidooi voor medemenselijkheid dat ook atheïsten zal aanspreken”