23 aug – Proxima

Ticket:  8,75 17,50

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

Om aan de 1,5 m regel te kunnen voldoen, kunnen we niet alle zitplaatsen in het Filmhuis gebruiken. Er zijn voor deze voorstelling vier enkele plaatsen en acht dubbele plaatsen beschikbaar. De dubbele plaatsen zijn bedoeld voor bezoekers die één huishouden vormen en dus naast elkaar mogen zitten. 

2019, Frankrijk, Alice Winocour, 107 min, aanv. vrijdag 21.00u, zaal open 20.30u

In Proxima van Alice Winocour speelt Eva Green de toegewijde moeder Sarah. Als gedreven astronaute bereidt ze zichzelf en haar dochter Stella voor op haar langdurige afwezigheid, gedurende haar ruimtemissie.

De nuchtere Française Sarah wordt geselecteerd voor een ambitieuze ruimtemissie. In haar – door mannen gedomineerde – team zitten de chauvinistische Amerikaan Mike (Matt Dillon) en de vredelievende Rus Anton (Aleksey Fateev). Aangezien ze langdurig gescheiden zal zijn van haar dochter (Zélie Boulant), bereidt ze haar dochter en zichzelf hierop voor. Het is het begin van een emotionele rollercoaster, waarin ze moet schipperen tussen haar persoonlijke dromen en behoeften en die van haar kind. Nu ze de aarde gaat verlaten, beseft Sarah dat ze zich er meer mee verbonden voelt dan ooit.

Proxima is een authentiek, gevoelig en genuanceerd drama. Een ruimtefilm die zich voor het grootste deel op aarde afspeelt, geschreven en geregisseerd door Alice Winocour (Maryland, Mustang). De soundtrack is samengesteld door de Japanse componist en Oscar winnaar Ryuichi Sakamoto, die in 2015 samen met Carsten Nicolai de muziek voor The Revenant schreef

Met o.a: Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger

Volkskrant: “Portret van de kwetsbare ouder-kindrelatie, zonder een ogenblik sentimenteel te worden.”