Zon. 27 juni – Rifkin’s Festival

Ticket:  9,00 18,00

Wissen
SKU-: Niet beschikbaar Categorie:

Beschrijving

2020, VS, Woody Allen, 92 min., zaal open 19.30u, aanvang film 20.00u

Wanneer filmliefhebber Mort Rifkin (Wallace Shawn) zijn echtgenote, publiciteitsagent Sue (Gina Gershon), vergezelt naar het San Sebastian Film Festival in Spanje vermoedt hij dat haar fascinatie met haar jonge cliënt, filmregisseur Philippe (Louis Garrel), misschien wel iets verder gaat dan alleen die van werk. Terwijl Philippe’s film overladen wordt met overdadige lof, vindt Mort deze maar banaal en dwalen zijn gedachten af naar de filmklassiekers waar hij ooit les over gaf.

Mort’s constante afkeuring van Philippe, iemand die belangrijk is voor Sue als client maar ook als persoon die ze erg bewondert, zet hun toch al kwetsbare huwelijk onder druk. Mort vrolijkt wat op wanneer hij dokter Jo Rojas (Elena Anaya) ontmoet, een gelijkgestemde ziel die lijdt onder haar huwelijk met de uitbundige schilder Paco (Sergi López).

Met absurdistische humor vermengt Woody Allen’s Rifkin’s Festival onwerkelijke situaties met verhalen over liefde, hartenzeer en brengt hiermee een liefdevol eerbetoon aan de altijd transformerende kracht van film.

Met o.a.: Wallace Shawn, Gina Gershon, Louis Garrel

de Volkskrant: “Grappiger, filosofischer en milder dan Woody Allens recente films.”